Kultúra

Historické vozidlá v plnej kráse: Príďte si obzrieť históriu na kolesách

Historické vozidlá opäť pricestujú do Liptovského Mikuláša. Šiesty ročník medzinárodnej súťaže historických automobilov a motocyklov Oldtimer Rallye Tatry 2013, sa začína vo štvrtok 22. augusta na mikulášskom Námestí osloboditeľov.

Ilustračný obrázok k článku Historické vozidlá v plnej kráse: Príďte si obzrieť históriu na kolesách
Foto: Slávka Kellová

Ukážku tých najkrajších veteránov si budú môcť Mikulášania pozrieť na improvizovanej výstave už od 8:00 hod. O dve hodiny neskôr centrom mesta zaznejú zvuky historických motorov, aby vyrazili na prvú etapu pretekov okolo Tatier a odštartovali tak štvrodňový maratón. V piatok 23. augusta môžete byť o 9:30 na Námestí osloboditeľov svedkami začiatku druhej etapy, ktorá účatníkov pretekov zavedie až do Banskej Bystrice.

V nedeľu 25. augusta sa môžu návštevníci o 9:30 tešiť na spanilú jazdu mestom a o 11:00 hod. sa účastníci pretekov predvedú v súťažnej diciplíne Concurse d´Elegance, alebo v súťaži v elegancii.

Krása historických vozidiel

Na pretekoch sa pravidelne zúčastňujú vozidlá staršie ako sto rokov, na ktorých pricestujú milovníci veteránov z celého sveta. Podmienkou je, aby bolo účastnícke vozidlo staršie ako 31 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM