Romana Buganová Hokej

Hokejový ošiaľ sa začína: Liptáci v úvode na ľade súpera

Príprava hokejistov Liptovského Mikuláša vyvrcholila posledným prípravným zápasom, v ktorom Liptáci zdolali Detvu 5:3.

Ilustračný obrázok k článku Hokejový ošiaľ sa začína: Liptáci v úvode na ľade súpera
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Mikulášania mali skvelý úvod do stretnutia, keď sa po využitej presilovke dostali do vedenia zásluhou Urama. V podobnom štýle hry valcovali súpera aj v nasledujúcich minútach, ale šance Lichanca, Marcina a Števuliaka ďalší gól nepriniesli. V priebehu druhej tretiny ukázali väčšiu chuť po hokeji domáci hráči, ktorí súperovi odskočili na rozdiel štyroch gólov. „Dostali sme sa veľmi rýchlo do dobrého vedenia, takže sme mali dobrý vstup do zápasu,“ informuje Róbert Spišák, tréner Liptovského Mikuláša.

Hostia sa prvýkrát v zápase presadili až v 33. minúte, keď Graham znižoval na 4:1 v prospech Liptákov. V záverečnej tretine sa o menšiu drámu ešte síce pokúsil druhým gólom Graham spoločne s Bambúchom, ale o jasnej výhre Liptákov rozhodol v 52. minúte Lichanech. „Myslím si, že v závere sme zbytočne dvakrát faulovali, kde to vôbec ani nevyplývalo z hry, kde sme dvakrát inkasovali a súpera sa dostal späť do hry. V posledných minútach sme dobrou hrou dotiahli zápas do víťazného konca,“ opisuje záver tretiny tréner Liptákov.

Liptáci v príprave šesťkrát víťazne

Hokejisti Liptovského Mikuláša odohrali počas prípravy dokopy deväť zápasov, v ktorých sa až šesťkrát tešili z víťazstva. „Nehovorím, že tie víťazstvá nie sú moc dôležité, ale samozrejme potešia. V príprave chlapci pracovali na solídnej úrovni. Mali sme vytvorené dobré podmienky, takže na ľade sme ukázali dobré výkony. Treba určite povedať, že v niektorých zápasoch sme boli naozaj dobre dynamický a podarilo sa nám prestrieľať súpera čo chceme najviac od hráčov,“ dodáva tréner Liptovského Mikuláša Róbert Spišák, ktorý by chcel ešte s tímom popracovať na organizácii zadných radov.

Úvodný zápas v Topoľčanoch

Prvý zápas sezóny odohrajú Liptáci už budúci týždeň 9. septembra, keď sa predstavia na ľade v Topoľčanoch. „Ja si myslím, že bude dôležité vykročiť dobre a správne. Verím tomu, že nadviažeme na dobré výkony z prípravných zápasov,“ skonštatoval Ivan Droppa, predseda predstavenstva MHK32 Liptovský Mikuláš.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM