Tomáš Batiz Správy

Hrádku plánujú ďalšiu rekonštrukciu Dovalovskej cesty: Koľko potrvajú obmedzenia?

V Liptovskom Hrádku je na pláne inovácia Dovalovskej cesty. Práce potrbajú niekoľko týždňov.

Ilustračný obrázok k článku Hrádku plánujú ďalšiu rekonštrukciu Dovalovskej cesty: Koľko potrvajú obmedzenia?
Zdroj: TASR

Liptovská vodárenská spoločnosť (LVS) v spolupráci so Správou ciest Žilinského samosprávneho kraja počas jarných mesiacov pristúpi k ďalšej etape renovácie cesty na Ulici Československej armády v Liptovskom Hrádku, ktorá spája mestskú časť Dovalovo s mestom. Informácie pre TASR poskytla referentka pre vnútornú a externú komunikáciu LVS Eva Petranová.

„Rekonštrukčné práce budú pozostávať z umiestnenia kanalizačných poklopov a vodovodných uzáverov do požadovanej úrovne," uviedol výrobný riaditeľ LVS Tomáš Benikovský s tým, že táto etapa bola naplánovaná pred samotnou obnovou ulice v minulom roku v súlade s trendmi, ktoré sú bežné v zahraničí.

V telese cesty, ktorú miestni poznajú aj pod názvom Dovalovská, sú uložené všetky siete, vrátane vodárenskej a kanalizačnej. Umiestnenie kanalizačných poklopov a vodovodných uzáverov v rovnakej výške ako je miestna komunikácia je podľa Petranovej dôležité z prevádzkových dôvodov. Platí to najmä pri pravidelných kontrolách stavu kanalizácie alebo pri poruchách vodovodných prípojok, aby bolo možné odstaviť vodu pri poruche pred danou nehnuteľnosťou. „Pri rekonštrukcii, s ktorou začneme po 15. apríli, pôjde o štandardnú technológiu, ktorá má zabezpečiť lepšie prepojenie existujúceho nového asfaltu s vodárenskými časťami. Aby sme zabezpečili čo najväčšiu profesionalitu prác a v čo najmenšej možnej miere obmedzili dopravu na ceste, budeme postupovať po častiach," vysvetlil Benikovský.

Renovácia by mala trvať tri týždne, jej plánovaný čas však môže podľa Petranovej narušiť nepriaznivé počasie. Napriek tomu, že vodári majú v úmysle čo najmenej ovplyvniť plynulosť premávky na frekventovanej ceste, žiadajú vodičov aj domácich obyvateľov o pochopenie a trpezlivosť počas vykonávania prác.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM