Tomáš Batiz Správy

Hrádočania sa dočkali: Mesto chce vybudovať prvé kilometre cyklotrasy

Prvých 1300 metrov mestskej cyklotrasy v Liptovskom Hrádku plánuje radnica vybudovať do konca tohto roka.

Ilustračný obrázok k článku Hrádočania sa dočkali: Mesto chce vybudovať prvé kilometre cyklotrasy
Zdroj: TASR

Takmer polmiliónový projekt bude samospráva spolufinancovať piatimi percentami, zvyšné peniaze získala z ministerstva pôdohospodárstva v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu.

„Dĺžka úseku cyklotrasy bude 1,3 kilometra, začínať sa bude pri križovatke s Hradnou ulicou. Pokračuje ulicou Pri železnici a končí sa pred spojnicou ulíc Športovej a Pri železnici (blízko malého podchodu),“ informovala vedúca odboru výstavby na mestskom úrade v Liptovskom Hrádku Zuzana Strapoňová.

Trasa je v súbehu s miestnou komunikáciou – povedie po chodníku, ktorý zrekonštruujú na cyklopeší. Súčasťou projektu budú aj prvky cyklistickej infraštruktúry. V úseku pribudne 47 lavičiek, plagátovacie plochy, stojany na bicykle s prístreškom a 26 nádob na odpadky.

„Zmluvu o dielo sme podpísali 21. apríla 2020. Zatiaľ bez zverejnenia, keďže celý proces verejného obstarávania je na kontrole na riadiacom orgáne. Pevne verím, že kontrolu v Žiline urobia rýchlo, aby sme stihli práce zrealizovať do konca roka,“ povedala Strapoňová.

Stavenisko zhotoviteľovi odovzdajú do desiatich dní odo dňa účinnosti zmluvy o dielo. Termín realizácie je do 122 kalendárnych dní a celkové náklady sú vyčíslené na takmer 485.000 eur.

Dajte LIKE na náš Facebook a Instagram a máte vždy čerstvé info z Liptovského Mikuláša a okolia.

foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM