Slávka Kellová Rôzne

Hrádočania sa konečne dočkajú: Mesto obnoví škaredý podchod

Liptovský Hrádok - Podchod popod železnicu, ktorý je dôležitou spojnicou centra Liptovského Hrádku, preťatého železničnou traťou, dostane po troch desaťročiach od vybudovania nový šat.

Ilustračný obrázok k článku Hrádočania sa konečne dočkajú: Mesto obnoví škaredý podchod
Foto: Slávka Kellová

„Cez tento podchod, ktorý nám železnice prenechali, sa dennodenne premelie veľké množstvo chodcov, stovky školákov, ľudí mieriacich za prácou, nákupmi, k lekárovi, na autobusovú a železničnú stanicu, ale aj návštevníkov nášho mesta. Nectilo nás, ako doposiaľ vyzeral,“ uviedol primátor Branislav Tréger.

Rekonštrukčné práce rozdelia na etapy, aby frekventovaný podchod nemuseli uzatvoriť úplne. V úvode budúceho roka začnú vymieňať osvetlenie. Finančné prostriedky naň poputujú zo schváleného projektu. „Výsledkom bude neporovnateľne vyššia svietivosť a zároveň šetrenie elektrickej energie,“ pokračoval primátor.

Rozsiahle opravy vstupných priestorov sú podľa neho príkladom skĺbenia verejnej a súkromnej investície. „Zatekajúce strechy by sme museli tak či tak dať do poriadku a bolo by na škodu, keby tieto priestory zostali nevyužité. Spojili sme preto sily s podnikateľmi, ktorí tam chcú mať svoje prevádzky,“ vysvetlil.

„Výmeny sa dočkajú okrem svietidiel aj staré stropné podhľady a zábradlia na schodiskách. Aby steny podchodu nelákali autorov nevkusných čmáraníc, uvažujeme o tom, že po vymaľovaní si prizveme na pomoc skupinu talentovaných sprejerov, ktorí by tam mali štylizovane zvečniť historické pamätihodnosti nášho mesta,“ dodal primátor Liptovského Hrádku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM