Správy

Hrádocký Eltek zvyšuje počet zamestnancov: Už vo februári nastúpi 20 nových ľudí

Výrobca záložných napájacích zdrojov pre telekomunikačný priemysel, pobočka nórskej elektrotechnickej spoločnosti, Eltek, so 650 zamestnancami v Liptovskom Hrádku, rozširuje postupne počet pracovných miest a pripravuje ďalšie rozsiahle investície do vzdelávania svojich zamestnancov.

Ilustračný obrázok k článku Hrádocký Eltek zvyšuje počet zamestnancov: Už vo februári nastúpi 20 nových ľudí
Zdroj: Dnes24.sk

„V minulom roku sme vytvorili viac ako 100 pracovných miest a očakávame rast aj v tomto roku. Už v januári sme otvorili 17 pozícií pre vysokokvalifi­kovaných odborníkov, konkrétne projektových manažérov a inžinierov, testovacích a dokumentačných technikov,“ uviedol generálny riaditeľ Štefan Kuric.

Ďalších 20 nových pozícií otvoria podľa neho už vo februári pri očakávanom náraste výroby v montáži záložných napájacích zdrojov. „Takýto pozitívny trend rastu očakávame aj v ďalších mesiacoch. Zároveň realizujeme zásadné inovačné zmeny, čo si vyžaduje ďalšie investície najmä do vzdelávania všetkých zamestnancov,“ pokračoval.

„Vzdelávanie zamestnancov nás bude v najbližších rokoch stáť státisíce eur. Tu očakávame aj pomoc od štátu, konkrétne od ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny. Tento ambiciózny plán nám prinesie vyššiu efektivitu a konkurencieschop­nosť aj s krajinami, kde je lacnejšia pracovná sila. Toto je cesta ako udržať zamestnanosť na Slovensku a predchádzať hromadným prepúšťaniam,“ dodal Kuric.

Podobný článok:

Veľké prepúšťanie v Liptovskom Hrádku: V Ceragone príde o zamestnanie 60 až 80 ľudí

Foto: ilustračné, eltek.com

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM