Slávka Kellová Krimi

Hrozivý pád paraglajdistky: Vyviazla s poranenou chrbticou!

Vo štvrtok v poobedňajších hodinách boli záchranári Horskej záchrannej služby požiadaní o pomoc pre českú paraglajdistku, ktorá z doposiaľ neznámych príčin pri pristávacom manévri utrpela pád na severnej strane Chopka v lokalite Lúčky. Pri páde si po

Záchranári HZS po príchode na miesto nešťastia poskytli spolu s lekárom VZZS, ktorá už bola na mieste, zranenej neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Postihnutú zafixovali, založili šancov golier a na nosidlách bola naložená na palubu vrtuľníka. Následne s podozrením na poranenie chrbtice bola 28 – ročná žena transportovaná do nemocnice v Liptovskom Mikuláši.

Krátko po ohlásení úrazu v lokalite Lúčky boli záchranári z OS HZS Nízke Tatry – Jasná požiadaní o pomoc ďalšiu pre českú turistku, ktorá si poranila dolnú končatinu pri konci lanovej dráhy na Brhliskách. Zranenej 42 – ročnej turistke poskytli základné prvotné ošetrenie a s podozrením na fraktúru členka ju pomocou terénneho vozidla HZS transportovali na parkovisko ku hotelu Grand. Odtiaľ odišla v sprievode svojho manžela na ďalšie vyšetrenie ich vlastným motorovým vozidlom.

mikuláš24/hzs foto: sita

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM