Tomáš Batiz Správy

Ihrisko v Ondrašovej zmenilo majiteľa: Domáci klub sa teší na rozvoj športoviska

Futbalové ihrisko v Liptovskej Ondrašovej zmenilo majiteľa. Domáci klub ŠK Kriván Ondrašová sa teší na rozvoj športoviska.

Ilustračný obrázok k článku Ihrisko v Ondrašovej zmenilo majiteľa: Domáci klub sa teší na rozvoj športoviska
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Takmer rok a pol pracovalo vedenie mesta na bezodplatnom vysporiadaní pozemku a stavby futbalového ihriska v Liptovskej Ondrašovej. Po 16 mesiacoch patrí ihrisko mestu.

„Išlo o zložitý a zdĺhavý právny proces, ktorý sme so štátom riešili od mája minulého roka. Nebolo jednoduché dopracovať sa k bezodplatnému prevodu zo strany štátu,“ vysvetlila Renáta Todáková z majetkovo – právneho oddelenia na mikulášskom mestskom úrade.

Mesto dá ihrisko do správy miestnemu športovému klubu. „Aj po získaní ihriska do majetku mesta zachováme jeho účel a bude slúžiť športovcom, pretože našim zámerom je rozvíjať a podporovať športové aktivity, a to nielen športových klubov, ale aj širokej verejnosti,“ ubezpečil primátor Ján Blcháč.

Z vysporiadania majú radosť aj predstavitelia ŠK Kriváň Ondrašová, ktorí práve v týchto miestach organizujú spolu s mestom každoročne množstvo akcií. „Vyše 30 rokov je ihrisko napríklad štartom a cieľom známej Ondrašovskej horičky, organizujú sa tu hasičské súťaže, v lete patrí táto plocha najmenším hráčom v rámci školy futbalu. Verím, že po tom, ako pozemok už vlastní mesto, nebude problém s financovaním projektov na rozvoj tohto športoviska z eurofondov,“ vyjadril dôveru poslanec za mestskú časť Ľuboš Trizna.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM