Romana Buganová Samospráva

Ihrisko v Palúdzke konečne zrekonštruované: Takto teraz vyzerá, pozrite si FOTO

V Liptovskomikulášskej mestskej časti Palúdzka dnes slávnostne otvorili novozrekonštruované detské ihrisko. Z akých preliezačiek sa môžu deti tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Ihrisko v Palúdzke konečne zrekonštruované: Takto teraz vyzerá, pozrite si FOTO
Foto: Romana Buganová / Zdroj: Dnes24.sk

O plánovanej rekonštrukcii ihriska sme vás prednedávnom informovali. V týchto dňoch boli práce ukončené. „V Palúdzke je to prvé ihrisko, ktoré sme zrekonštruovali. Deti sa môžu odteraz tešiť z nového domčeka so šmýkačkou, pribudla tiež lanová pyramída, samozrejme, opravili sme aj všetky ostatné prvky ihriska. Novú tvár dostalo pieskovisko, hojdačky a aj lavičky na sedenie. Okolo celého ihriska vyrástlo nové oplotenie, aby sme spĺňali všetky bezpečnostné kritériá“ vymenoval Marek Nemec, poslanec za Palúdzku, Andice, Benice.

Ihrisko je situované v tichej časti Palúdzky v blízkosti štadióna. Keďže je to jediné zrekonštruované detské ihrisko v tejto časti mesta je pravdepodobné, že bude veľmi využívané. „Ja sa teším, že sa nám na začiatok podarilo zrekonštruovať aspoň toto ihrisko. Týmto ale naše aktivity nekončia a chceme pokračovať ďalej. V Palúdzke máme aj ďalšie ihriská, ktoré by si zaslúžili podobnú renováciu,“ dodal Nemec.

Vyše tritisíc eur na realizáciu poskytla spoločnosť, ktorá prevádzkuje čerpaciu stanicu pohonných hmôt pri Kauflande, ako formu kompenzácie za výstavbu stanice. Primátor Ján Blcháč poznamenal, že mesto bude hľadať aj ďalšie formy externého financovania výstavby nových a rekonštrukcie existujúcich detských ihrísk na území Liptovského Mikuláša.

Otvorenie detského ihriska v Palúdzke
13
Galéria
Foto: Romana Buganová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM