Tomáš Batiz Rôzne Správy

Radnica myslí na cyklistov: Mikulášsky cyklochodník chcú potiahnuť ďalej

Milovníci dvoch kolies plány radnice zrejme ocenia. Využívaný mikulášsky cyklochodník chce vedenie mesta ďalej inovovovať a rozširovať.

Ilustračný obrázok k článku Radnica myslí na cyklistov: Mikulášsky cyklochodník chcú potiahnuť ďalej
Zdroj: TASR

Zvýšenú pozornosť aktuálne vedenie mesta venuje príprave a získaniu externých zdrojov na výstavbu cyklochodníka do Liptovskej Ondrašovej. Konkrétne ide o úsek od okružnej križovatky pred Jánošíkom, viesť by mal po hrádzi až do Liptovskej Ondrašovej.

“V prípade, že získame financie na výstavbu tejto etapy, radnica má pripravené riešenie, aby bola táto mestská časť, mimochodom už druhá v meste, napojená na takto vybudovaný cyklochodník,” povedala Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Mikulášksa hovorkyňa ďalej priznala, že vedenie mesta má v budúcoročnom rozpočte záujem vyčleniť financie aj na projektovú dokumentáciu a realizáciu prípojnej trasy z Ondrašovej k cyklochodníku na hrádzi. Vďaka tomuto kroku radnica vyrieši možnosť bezpečného a bezproblémového presunu cyklistov z a do tejto mestskej časti, uviedla Jana Kormaníková z mikulášskeho mestského úradu.

foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM