Tomáš Batiz Správy

Inovácia kuchyne v Materskej škole Stodoláčik: Týmto sa môže pochváliť ako jediná v Mikuláši

Školská kuchyňa pri Materskej škole (MŠ) Stodoláčik v Liptovskom Mikuláši prešla modernizáciou. Práce zrealizovalo mesto v náklade 65.000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Inovácia kuchyne v Materskej škole Stodoláčik: Týmto sa môže pochváliť ako jediná v Mikuláši
Zdroj: Dnes24.sk

V škôlke ako v jedinej v meste majú aj prístroj na kompostovanie kuchynského odpadu, z ktorého získavajú hnojivo do záhrad. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

V kuchyni je nová dlažba, sú tam obklady, elektrina, nechýba moderné technologické vybavenie. „Deťom chutí, kvalita stravy šla nepochybne hore. Výsledkom sú prázdne taniere,“ poznamenala v piatok na slávnostnom otvorení obnovenej školskej kuchyne riaditeľka MŠ Stodoláčik Jana Hladká.

S približne 450 stravníkmi rátajú aj v Základnej škole (ZŠ) s MŠ Okoličianska. Aj tam radnica investovala bezmála 200.000 eur do obnovy kuchyne, technického vybavenia a dovybavenia skladových priestorov. Pribudli nové dlažby, obklady a modernejšie stroje. „Deti dostanú na stôl čerstvé jedlo, ktoré už nemusíme dovážať z Podbrezín ako v minulosti. Kuchyňa varí aj pre MŠ Kláštorná,“ uviedla riaditeľka školy Zuzana Pavelicová.

Liptovskomikulášsky primátor Ján Blcháč pripomenul, že cieľom samosprávy je dostať k deťom kvalitnejšie a teplejšie jedlo. Kým v minulom školskom roku pripravovali kuchyne pri materských a základných školách v Liptovskom Mikuláši obedy pre 2100 stravníkov, v tomto roku zaznamenávajú nárast o 1580 obedov.

Dajte LIKE na náš Facebook a Instagram a máte vždy čerstvé info z Liptovského Mikuláša a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM