Tomáš Batiz Správy

Inovácia parkovania na Podbrezinách: Čo sa zmenilo?

Mesto Liptovský Mikuláš nechalo rozšíriť odstavné plochy na Lipovej ulici na Podbrezinách. Navyše, takéto státie vozidiel znemožňovalo pohyb po parkovisku a výjazd z neho.

Ilustračný obrázok k článku Inovácia parkovania na Podbrezinách: Čo sa zmenilo?
Zdroj: TASR

Podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej bolo parkovisko pred miestnym bytovým domom jedným z najhorších priestorov na parkovanie v rámci celého mesta.

„Vozidlá, ktoré sa na parkovacie miesta už nezmestili, museli byť odstavené na opačnej strane parkoviska. Zasahovali pritom do chodníka pre peších, ktorý chodci nemohli využívať. Navyše, takéto státie vozidiel znemožňovalo pohyb po parkovisku a výjazd z neho,“ priblížil Lengyel z liptovskomi­kulášskeho mestského úradu.

Parkovisko rozšírili pracovníci Verejnoprospešných služieb (VPS) Liptovský Mikuláš na úkor bývalého chodníka s tým, že radnica vybudovala nový chodník bližšie pri bytovom dome. „Týmto sme umožnili legálne parkovanie vozidiel po oboch stranách parkoviska, ktoré nebude obmedzovať chodcov a zjednoduší sa pohyb vozidiel. Výškovo sme upravili uličné vpuste a položili nový koberec takmer na celej ploche parkoviska,“ dodal Lengyel.

V najbližších dňoch ešte radnica zrealizuje úpravy trávnikov v okolí nového chodníka pre peších. Po vyzretí asfaltu urobia pracovníci z VPS vodorovné dopravné značenie.

Dajte LIKE na náš Facebook a Instagram a máte vždy čerstvé info z Liptovského Mikuláša a okolia.

foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM