Tomáš Batiz Správy

Inovácia parku v Mikuláši: Nový cyklopeší chodník a oddychová zóna, FOTO a VIDEO

V Liptovskom Mikuláši pokračovala výstavba ďalšej etapy vnútromestskej cyklotrasy. Súčasťou týchto prác bol aj nová oddychová zóna.

Zdroj: Dnes24.sk

V parku Márie Rázusovej Martákovej sa realizovali práce na ďalšej etape vnútromestskej cyklotrasy. Informovala o tom Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Súčasťou projektu je výstavba cyklopešieho chodníka aj oddychovej zóny. "Z cesty I/18 v smere do mesta robí radnica na plynulom nájazde na tento chodník, dôjde aj k rekonštrukcii ostrovčekov v križovatke na Ulici kapitána Nálepku tak, aby bol tento nový úsek cyklostrasy plynule prepojený na už existujúcu trasu na Rachmaninovom námestí,“ podotkla mikulášska hovorkyňa.

Ako ďalej doplnila Čapčíková, rovnako, ako v prípade prvej etapy výstavby vnútromestskej cyklotrasy, ktorá spája železničnú stanicu s Rachmaninovim námestím, aj na tento projekt mesto získalo financie z eurofondov. „Pripravené máme ešte ďalšie dve etapy, a to na ulici Štefánikovej a Alexyho. Taktiež žiadame na tieto etapy prostriedky z eurofondov,“ prezradil primátor Ján Blcháč budúcnosť vnútromestskej cyklotrasy.

Po realizácii všetkých etáp bude centrum mesta prepojené cyklistickými komunikáciami s existujúcim cyklochodníkom z východnej strany od ul. Alexyho, aj zo západnej strany od ul. Štefánikovej.

FOTO: Rekonštukcia parku v Liptovskom Mikuaši
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM