Rôzne

Inovatívna forma vzdelávania: Masáže v Mikuláši budú pokračovať, FOTO

Školské masérske štúdio v Liptovskom Mikuláši má za sebou úspešný prvý mesiac. Poskytli v ňom už stovky procedúr.

Ilustračný obrázok k článku Inovatívna forma vzdelávania: Masáže v Mikuláši budú pokračovať, FOTO
4
Galéria
Zdroj: TASR

Študenti masérskeho odboru na Strednej zdravotníckej škole v Liptovskom Mikuláši zdokonaľujú svoje zručnosti v novozriadenom Školskom masérskom štúdiu. Počas júna v ňom poskytli takmer 400 procedúr. Po mimoriadne úspešnom prvom mesiaci bude projekt po letných prázdninách opäť pokračovať. Školské masérske štúdio predstavuje inovatívnu formu vzdelávania, ktorá umožňuje dostať prax do školy a školu do praxe. Študenti počas pracovného týždňa poskytovali rôzne druhy procedúr širokej verejnosti len za dobrovoľný príspevok.

„Našou snahou je ponúknuť študentom okrem klasickej výučby aj niečo navyše. V hoteloch dnes požadujú, aby maséri zvládali napríklad medovú či čokoládovú masáž. Absolventi sa to potom učia na rôznych kurzoch. My chceme, aby všetko zvládali už pri ukončení štúdia,“ povedala vedúca študijného odboru masér Ľubomíra Halková.

Budúci maséri boli podľa nej súčasťou celej realizácie projektu. „Študentov sme chceli naučiť, ako sa majú pripraviť na podnikanie. Najskôr vytvorili logo a propagačné materiály, postarali sa aj o ich roznášanie. Na starosti mali tiež celú prevádzku,“ ozrejmila. Žiaci počas trvania projektu zistili, ako sa majú pripraviť na klienta, ako majú prostredie udržiavať v čistote či ako postupovať, keď im v štúdiu dochádza potrebný materiál.

„Hlavným cieľom je umožniť žiakom pripraviť sa na svoje budúce povolanie v moderne vybavených odborných učebniach. Takto získané vedomosti pre osvojenie si profesionálnych zručností sa čo najviac približuje reálnej praxi,“ skonštatovala s tým, že študenti pracujú s najmodernejším vybavením, v Liptovskom Mikuláši je to jediné zdravotnícke zariadenie s tak inovatívnym prístrojovým vybavením. „Pre nás najvzácnejší je lymfodrenážny prístroj. Tešíme sa aj z ergonomicky nastaviteľných masérskych lôžok a ďalších vecí,“ dodala Halková.

Školské masérske štúdio Liptovský Mikuláš: Študenti poskytujú rôzne druhy proced
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM