Rôzne

Interaktívna mapa Liptova pekne rastie: Svoje obľúbené miesto môže pridať každý!

Nápad mladého študenta priniesol do Liptova projekt, ktorý podporuje rozvoj cestovného ruchu. Interaktívna mapa s najnavštevovanejšími i menej známymi miestami rastie aj vďaka Liptákom.

Ilustračný obrázok k článku Interaktívna mapa Liptova pekne rastie: Svoje obľúbené miesto môže pridať každý!
Foto: Slávka Kellová

Už takmer dve stovky kultúrnych a historických pamiatok, atrakcií či obľúbených miest obsahuje mapa To Do Liptov, ktorá si vzala za úlohu združiť na jednom mieste všetko zaujímavé. „Veľa mojich priateľov sa ma pýtalo, čo sa nachádza v menej známych častiach Liptova. Nedokázal som im plnohodnotne odpovedať. Nič uchopiteľné som nenašiel ani na internete a tak som si zaumienil, že vytvorím niečo pútavé a zároveň prehľadné a praktické,“ vysvetlil Andrej Medla z Liptovského Mikuláša, ktorý na projekte pracoval s asi desiatkou členov autorského tímu.

Mapa je samo rastúcim organizmom, ktorý umožňuje ľubovoľne pridávať jednotlivé miesta v regióne Liptov. „Máme tu aj menšie dedinky bez húfne navštevovaných atrakcií. Ak však tamojšia atmosféra a prostredie stoja za to, určite bude o ne záujem. Aj toto je spôsob, akým sa môžu menšie obce poľahky zviditeľniť,“ zdôraznil A. Medla. Dôkazom toho, že myšlienka Liptákov oslovila, sú každým dňom pribúdajúce atraktivity.

Interaktívnu mapu podporuje i Slovenská agentúra pre cestovný ruch. Súčasťou projektu je printová verzia mapy dostupná vo väčšine informačných centier, ubytovacích a stravovacích zariadeniach v Liptove. Projekt vznikol s finančnou podporou mládežníckej organizácie Iuventa.

Foto: ilustračné, todoliptov, video: Patrik Paulínyi

mapa To Do Liptov
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM