Správy

Investícia za milióny eur: Škola v Mikuláši sa zmenila na nepoznanie, VIDEO

Pribudli relaxačné centrum, nová prednášková aula, spoločenská miestnosť, šatne či bufet. Po roku prác má škola v Liptovskom Mikuláši novú podobu.

Ilustračný obrázok k článku Investícia za milióny eur: Škola v Mikuláši sa zmenila na nepoznanie, VIDEO
3
Galéria
Zdroj: TASR/Miroslava Mlynárová

Budovu Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši zmodernizovali za vyše štyri milióny eur. Práce na rekonštrukcii trvali zhruba rok, pričom ide o jednu z najväčších investícií z vlastných zdrojov Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK).

Zdravšie prostredie

„Stretla sa tu pekná architektúra, moderné riešenie a inovatívne prístupy. To sú všetko podmienky na to, aby vzdelávací proces bol kvalitnejší a lepší. Prostredie pre študentov a pedagógov je naozaj oveľa vľúdnejšie a hlavne zdravšie,“ uviedla na stredajšej tlačovej konferencii predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

Rekonštrukcia budovy sa začala ešte v roku 2019, podľa riaditeľky školy Silvie Blcháčovej väčšinu prác dokončili počas roka 2020. V rámci projektu prešla kompletnou obnovou a modernizáciou vstupná časť, hlavná školská budova aj časť, ktorá tvorí prepojenie medzi hlavnou školskou budovou a telocvičňou. Pribudli relaxačné centrum pre vzdelávanie masérov, nová prednášková aula, spoločenská miestnosť, šatne či bufet.

Návrat do školy

„Ak to pandemická situácia dovolí, od 8. marca by sme chceli naštartovať prezenčné vyučovanie,“ konkretizovala riaditeľka.

Škola poskytuje vzdelávanie v dennom aj v externom štúdiu. Aktuálne má podľa riaditeľky 327 študentov. Denné štúdium je možné absolvovať v odboroch praktická sestra, zubný asistent a masér, v externom štúdiu škola vzdeláva v odbore masér, sanitár a praktická sestra.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: TASR/Miroslava Mlynárová

Aktuality z Liptova

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM