Samospráva

Investície do vzdelávania: Mesto opravuje školské objekty z vlastných zdrojov

Liptovskomikulášska radnica chce v tomto kalendárnom roku investovať z mestskej pokladnice približne 380 000 eur do opráv objektov základných a materských škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Investície do vzdelávania: Mesto opravuje školské objekty z vlastných zdrojov
Foto: Slávka Kellová

„Niektoré sme zmodernizovali za prostriedky z eurofondov. Aktuálne nie sú výzvy na takéto účely, no úspešné hospodárenie nám umožňuje pokračovať vo zveľaďovaní mestského majetku,“ skonštatoval primátor Alexander Slafkovský s tým, že zvyšovanie kvality vzdelávania si zasluhuje zvýšenú pozornosť.

Takmer tretinu vyčlenených mestských financií, konkrétne 128 000 eur, si vyžiada čiastočná výmena okien, zateplenie a oprava steny telocvične základnej školy v mestskej časti Okoličné. Modernizácia podlahy telocvične základnej školy na najväčšom sídlisku Podbreziny bude stáť 62 500 eur.

Nevyhnutná rekonštrukcia strechy telocvične s nákladom viac ako 23 500 eur sa začala na budove základnej školy v mestskej časti Palúdzka. „Doteraz sme sa snažili tento havarijný stav riešiť svojpomocne, no už to prerástlo reálne možnosti nášho rozpočtu,“ dodal riaditeľ školy Juraj Chrapčiak.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM