Tomáš Batiz Správy

Investície mesta v roku 2017: Postavia sa nové byty a ...

Mikulášska radnica počíta v budúcom roku s investíciami do zveľadenia mesta v hodnote takmer 8,2 milióna eur. Rozhodli o tom poslanci mesta na poslednom zastupiteľstve v roku 2016.

Ilustračný obrázok k článku Investície mesta v roku 2017: Postavia sa nové byty a ...
Foto: Tomáš Batiz

K najvýznamnejším budúcoročným investíciám bude patriť zateplenie budovy mestského úradu aj rekonštrukcia zimného štadióna. „Postavia sa nové byty, mesto vystavia nové parkovacie plochy, zrekonštruuje cesty a chodníky, ale aj cintoríny. Investuje sa do rekonštrukcie požiarnych zbrojníc, peniaze pôjdu na protipovodňové opatrenia ale aj do oblasti životného prostredia – dobudovanie prekládkovej stanice, vybudovanie výbehu pre psov. Financie mesto investuje do doplnenia vianočnej výzdoby v centre mesta aj dobudovania informačného systému mesta a zabezpečí novú sobášnu sieň,“ povedala Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta.

Dlhoočakávané protipovodňové opatrenia

Na nákup výpočtovej techniky a rekonštrukciu zasadačky mestského úradu pôjde po vyše 100-tisíc eur. V rámci služieb poskytovaných obyvateľom bude modernizovaná sobášna sieň za 80-tisíc eur a cintorín v Okoličnom za 60-tisíc eur. „Na realizáciu protipovodňových opatrení v Ploštíne sme vyčlenili vyše 200-tisíc eur. Na riešenie problematiky odpadového hospodárstva mesto dá 50-tisíc, peniaze sú určené na dobudovanie prekládkovej stanice v Okoličnom,“ vysvetlil Miloš Berník z mikulášskeho mestského úradu.

Foto: Tomáš Batiz

Podstatnou položkou sú miestne komunikácie, na ktoré mesto vyčlenilo 641-tisíc. V prvej etape pribudnú parkovacie plochy na Čsl. brigády, chodník v Demänovej popri hlavnej ceste, nová cesta Pišútova – Dom služieb, Ohrady v Iľanove, parkovacie plochy pri kostole v Palúdzke. Mesto zmodernizuje cestu na ulici Do malého poľa v Ploštíne. Peniaze, ako radnica už avizovala, sú vyčlenené aj na výbeh pre psov. „Na potrebnú obnovu a zatraktívnenie vianočnej výzdoby v centrálnej mestskej zóne dáme 20-tisíc eur,“ podotkol primátor Ján Blcháč.

Oddychová zóna na Háji

Rekonštrukcia zimného štadióna bude stáť dva milióny eur, dokončí sa aj modernizácia objektu mestského úradu. Na dlhé roky zanedbávané ihrisko na Čsl. brigády, ktoré bolo postavené z nórskych fondov, mesto dá 30 tisíc eur. Menšie sumy mesto určilo na opravy zázemia zimného štadióna a plavárne. „Pokračovanie nás čaká aj v prípade rekonštrukcie šatní a sociálnych zariadení na štadióne FC 34 Palúdzka. Zlepší sa aj bytová situácia, keďže mesto kúpi za 1,5 milióna eur zrekonštruovanú bytovku v Palúdzke s 34 bytmi. Nové prístroje a zariadenia pribudnú v detských jasliach," dodal šéf radnice.

Ako ďalej poznamenal primátor mesta Ján Blcháč, realizácia nových stavieb v mestskej oddychovej zóne Háj vyjde na 30-tisíc eur. Do fázy realizácie sa dostane aj projekt zberu biologicky rozložiteľného odpadu, na ktorý sme získali peniaze z externých zdrojov. „Pre porovnanie v susednom Ružomberku dá mesto do investičných akcií 5,6 mil. eur,“ poznamenala Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM