Správy

Investície susedného Liptovského Hrádku: Kam poputujú skoro štyri milióny?

Liptovskohrádocká samospráva plánuje v tomto roku investovať do zveľadenia mesta takmer 3,8 milióna eur. Najviac finančných prostriedkov je nasmerovaných do revitalizácie mestských športovísk pre deti a mládež.

Ilustračný obrázok k článku Investície susedného Liptovského Hrádku: Kam poputujú skoro štyri milióny?
Zdroj: TASR

Ako na úvod priblížil primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger, financovanie je zložené z viacerých zdrojov, ktoré tvoria tri hlavné celky. Prvým je mestský rozpočet, druhým rozpočet Žilinského samosprávneho kraja, z ktorého sa Hrádku podarilo vybaviť rôzne investície na pôde mesta a potom sú to peniaze získané z externých zdrojov.

Zrekonštruujú športovú halu

Veľký objem peňazí, približne 200.000 eur z rozpočtu mesta, pôjde na rekonštrukciu športovej haly, ktorá slúži prevažne volejbalistom, no využívajú ju aj fanúšikovia iných loptových športov. „Táto rekonštrukcia je významná v tom, že budova dostane úplne iný technický a prevádzkový ráz. Celá drevená časť bude asanovaná, nahradia ju moderné materiály a vybavenie. V budúcom roku by sme postavili prístavbu, kde by sa nachádzali wellness zariadenia,“ spresnil s tým, že radnica plánuje vybudovať aj dve nové futbalové ihriská – tréningové pre deti a s umelým trávnikom. To by mohlo v zimnom období slúžiť aj pre bežecké lyžovanie. Pri areáli Základnej školy Hradná by malo vyrásť nové outdoorové ihrisko, pravdepodobne bikepark alebo skatepark.

Dva milóny z kraja

„Veľmi účinným lobingom sa nám podarilo vybaviť prostriedky presahujúce dva milióny eur zo Žilinského samosprávneho kraja na rekonštrukciu takzvaného Petranského mosta ponad Belú, ďalej na rekonštrukciu ulice Československej armády, alebo ako ju ľudovo nazývame dovalovskej cesty. Peniaze pôjdu aj do opravy budovy polikliniky, kde by sme chceli zdôstojniť prostredie pre pacientov aj lekárov,“ skonštatoval Tréger. Rekonštrukciou by mala prejsť aj Stredná odborná škola elektrotechnická.

Futbalové ihriská pre mládež

Z externých zdrojov získala liptovskohrádocká samospráva najvýznamnejšie finančné prostriedky na rekonštrukciu športovej haly, 100.000 eurami na ňu prispeje Úrad vlády SR.*** „Minimálne 50.000 eur dostaneme zo Slovenského futbalového zväzu na tie ihriská pre mládež a dotáciu by sme chceli získať aj z hokejového zväzu. To je ale v štádiu riešenia,***“ uviedol primátor s tým, že v priebehu roka sa rozpočet môže meniť.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM