Pavol Tomčík Hokej

Ivan Droppa: Do Michaloviec si ideme vziať späť požičané!

Už v utorok 10. februára pokračuje štvrťfinálová časť play-off prvej hokejovej ligy tretími stretnutiami. Stav série medzi Liptovským Mikulášom a Michalovcami je zatiaľ nerozhodný 1:1.

Ilustračný obrázok k článku Ivan Droppa: Do Michaloviec si ideme vziať späť požičané!
Zdroj: Dnes24.sk

Liptáci prvý duel na domácom ľade nezvládli, keď i napriek vedeniu napokon podľahli súperovi 4:5 po samostatných nájazdoch. V sobotu sa výsledok zopakoval, 5:4 však vyhrali Mikulášania, tentoraz súboj dospel „len“ do predľženia. V oboch zápasoch MHK 32 inkasoval vyrovnávajúce góly v samom závere, to by sa podľa Ivana Droppu, asistenta trénera Liptákov nemalo v ďalších súbojoch opakovať.

Ivan, ako by ste v skratke zhodnotili úvodné dve stretnutia série?
V podstate to boli zápasy, ako cez kopirák. V určitých fázach stretnutia sme predčili Michalovce na sto percent, akurát sme to nevedeli zúžitkovať do zdarného konca. Mrzieť nás môžu góly z koncov zápasu, kde by sme to už mali udržať. Musíme si dať pozor na chyby, ktoré sme tam urobili a v Michalovciach, ak nastane rovnaká situácia, sa ich vyvarovať.

Séria to je zjavne vyrovnaná a otvorená.
Áno, je vidieť, že hrajú tabuľkoví susedia. Výkonnosť oboch mužstiev sa počas celej sezóny pohybovala na štvrtom a piatom mieste. Myslím si, že aj zápasy v Michalovciach budú podobné tým v Liptovskom Mikuláši.

Plán je o všetkom rozhodnúť na východe alebo to skôr vidíte na rozhodujúci duel v Liptove?
(smiech) Náš plán je minimálne vziať si späť požičané, čiže jeden zápas, ale myslím si, že nik by nebol proti, keby sa to rozhodlo aj tam. Zajtra sa hrá tretí zápas, treba sa sústrediť len naň. Až po ňom budeme vedieť, aký je stav a budeme myslieť na ten ďalší. Chceme ísť postupnými krokmi, netreba sa zaoberať tým, čo bude po strede, keď dnes je len pondelok.

Aký je zdravotný stav v kádri?
Ja myslím, že sme všetci zdravotne v poriadku. Nejaké tie narazenia a strely príznačné pre play-off sú normálne, tobôž v hokeji a v tejto časti sezóny.

Séria v kocke (stav 1:1)*

1. zápas MHK 32 – Michalovce 4:5 po sn
2. zápas MHK 32 – Michalovce 5:4 pp
3. zápas Michalovce – MHK 32 (10.2. o 17:00 hod.)
4. zápas Michalovce – MHK 32 (11.2. o 17:00 hod.)
-----
5. zápas MHK 32 – Michalovce (13.2. o 17:00 ho­d.)

*hrá sa na tri víťazné zápasy

Foto: Magdaléna Nahalková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM