Tomáš Batiz Hokej

Ján Cibuľa pred barážovým zápasom: Na Detvu sme pripravení!

Hokejistov Liptovského Mikuláša čaká náročný boj o záchranu najvyššej slovenskej súťaže. V prvom barážovom zápase privítajú Detvu.

Ilustračný obrázok k článku Ján Cibuľa pred barážovým zápasom: Na Detvu sme pripravení!
Foto: Tomáš Batiz

Skvelý úvod, ale katastrofálny záver. Taký bol návrat Liptovského Mikuláša medzi najlepšie hokejové tímy na Slovensku. Zverenci Róberta Spišáka boli azda do polovice základnej časti milým prekvapením Tipsportligy, ale nakoniec po dlhej sérii prehier skončili až na poslednom mieste, v ktorej teraz musia bojovať o zachovanie súťaže.

Na Detvu sú pripravení

Asistent trénera Ján Cibuľa pred zápasom prostredníctvom oficiálnej hokejovej stránky klubu vyhlásil, že na Detvu sú pripravení. “Musíme sa v hlavách nastaviť a nastavujeme sa tak, ako pred úvodom sezóny, čiže s pokorou ale so zdravým sebavedomím a s vierou vo vlastné sily, ideme do zápasu s tým, že ho ideme vyhrať. Boli sme sa pozrieť na zápas v Detve so Skalicou, samozrejme vieme o ich silných stránkach.”

Do vyraďovacích bojov vstupovala Detva z druhého miesta, čo sa napokon ukázalo ako najlepšie východisko. V rozhodujúcom semifinálovom dueli proti Michalovciam pomohla Detve jednoznačne domáca atmosféra a vo finále potvrdila rolu favorita. Skalici nedopriala ani jedno víťazstvo. Detva tak po dvoch rokoch opäť dvíhala nad hlavu pohár pre víťaza súťaže.

Nepríjemná baráž

Liptáci sa naposledy s Detvou stretli minulú sezónu v 1. Hokejovej lige, s ktorou majú vyrovnanú bilanciu 2:2. Ondrej Burzala pred zápasom prehlásil, že rozhodnúť by mohli aj skúsenosti. “Obaja súperi budú nepríjemní, pretože sú vo víťaznej eufórii a určite budú chcieť povyhrávať zápasy a biť sa o extraligu. Pevne verím, že máme natoľko skúsený a kvalitný káder, že im to nedovolíme a zo zápasov sa budeme tešiť my,” skonštatoval obranca Burzala.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM