Správy

Jasná vytunuje svoje cyklotrate: Pribudnú cesty pre náročných jazdcov

Stredisko v Nízkych Tatrách chce v budúcom roku zlepšiť ponuku pre freeridových cyklistov. Letná sezóna by mala do Jasnej pritiahnuť ešte viac milovníkov adrenalínového zjazdu.

Ilustračný obrázok k článku Jasná vytunuje svoje cyklotrate: Pribudnú cesty pre náročných jazdcov
Zdroj: Dnes24.sk

Stredisko tak chce využiť prirodzene členitý terén v Jasnej a stať sa súčasťou rozvíjajúcej sa cyklistiky v Liptove. „Pribudnúť by mali tri nové trate. Jedna freeridového charakteru pre začiatočníkov aj pokročilých s dĺžkou 1800 metrov od Priehyby po Záhradky a dve downhillové trate pre pokročilých,“ uviedla Zuzana Fabianová, hovorkyňa strediska.

Downhill dvojka s dĺžkou 2100 metrov od Priehyby po Záhradky bude nadväzovať na jednu z najlepších slovenských downhillových tratí v Jasnej – Rocky face. Vysoká náročnosť v Bike World Jasná by mala byť ťahákom pre jazdcov zo Slovenska i Európy.

Slope-style park

Budúcoročnou novinkou by mal byť i park pre fanúšikov slope-stylu, situovaný nad údolnou stanicou lanovky Záhradky-Priehyba. „Bude obsahovať množstvo technických skokov ako pre začiatočníkov, tak aj pokročilých. Plánujeme tiež vybudovanie pump-track arény na Záhradkách. Tento okruh bude určený najmä na zlepšovanie technických zručností,“ dodala Z. Fabianová.

Foto: tmr

Jasná Bike Park
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM