Tomáš Batiz Správy

Je rozhodnuté: Tieto projekty sa v Mikuláši zrealizujú v rámci participatívneho rozpočtu

Zo včerajšieho verejného zvažovania vzišlo 16 schválených projektov, ktoré budú financované z participatívneho rozpočtu mesta. Pozrite si ich v detailnom prehľade.

Ilustračný obrázok k článku Je rozhodnuté: Tieto projekty sa v Mikuláši zrealizujú v rámci participatívneho rozpočtu
Zdroj: TASR

Väčšinou obyvatelia predkladali projekty, ktoré zlepšia životné prostredie, skvalitnia možnosti využívania voľného času našich detí a mládeže. Informovala o tom Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Pokračovať sa bude napríklad v rozširovaní oddychovej zóny na Háji Nicovô, na Nábreží pribudnú cyklostojany, v Iľanove-Ploštíne projekt Slovenské tradičné remeslá v dreve. Ako uviedla hovorkyňa mesta, na Podbrezinách sa Liptáci môžu tešiť na dobrodružnú cestu v rozprávkovom duchu.

„Ľudia sa na pekných projektoch vedia zhodnúť, a to je pre nás signál pokračovať v prideľovaní mestských financií na nápady od obyvateľov aj naďalej,“ vyjadril sa k priebehu verejného zvažovania koordinátor participatívneho rozpočtu a poslanec za Staré Mesto Matej Géci.

Z mestskej kasy tento rok pôjde na realizáciu projektov z ľudu 25 000 eur. Zoznam schválených projektov, ktoré boli odsúhlasené na verejnom zvažovaní jednohlasne, nájdete vo fotografii.

Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM