Tomáš Batiz Hokej

Je to potvrdené: Hokejový Mikuláš sa vracia do najvyššej súťaže

Skvelá správa pre celú hokejovú verejnosť v Liptovskom Mikuláši. Liptáci sa po šiestich rokoch vracajú na tipsportligovú mapu. Definitívny návrat potvrdilo zasadnutie Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja

Ilustračný obrázok k článku Je to potvrdené: Hokejový Mikuláš sa vracia do najvyššej súťaže
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Liptáci odkúpili licenciu pre najvyššiu súťaž od ŠHK 37 Piešťany. VV SZĽH v stredu potvrdil udelenie licencie MHK 32, ako aj ďalším deviatim tipsportligovým klubom. „Túto udalosť vnímame veľmi pozitívne, pretože očakávame, že príchodom Tipsport Ligy na Liptov získame ďalšie nováčikovské nadšenie a športovú energiu tradičného hokejového regiónu. V neposlednom rade sa tešíme z ďalšieho kroku k úplnej ekonomickej stabilizácii našej najvyššej hokejovej ligy,“ uviedol v oficiálnom vyjadrení Richard Lintner, šéf spoločnosti Pro-Hokej, ktorá riadi Tipsport Ligu.

Podpora z radnice

Mestskí poslanci prerokovali ponuku piešťanského klubu a oboznámili sa s podmienkami postúpenia licencie. Uložili zástupcovi primátora, aby zabezpečil právne úkony, ktoré budú súvisieť s účasťou MHK v najvyššej hokejovej súťaži v sezóne 2016/2017 a v rámci prípravy rozpočtu na rok 2017 finančné zdroje na prevádzku klubu. „Mikuláš bol odjakživa hokejové mesto, popri ďalších vrcholových športovcoch som rád, že do najvyššej národnej súťaže zasiahne aj tím v podobe našich hokejistov,“ poznamenal primátor Ján Blcháč.

Stáli účastníci play off

V každej zo šiestich sezón v druhej lige sa Liptáci prebojovali do play off. Hneď v prvom roku prehrali vo finálovej sérii s Piešťanmi, ktoré sa od nasledujúcej sezóny predstavili v najvyššej súťaži. Dvakrát zlyhal Liptovský Mikuláš vo štvrťfinále play off a uplynulé tri roky v semifinálovej fáze. V predošlom ročníku nestačil na Nové Zámky a po prehre 0:3 na zápasy sa so sezónou rozlúčil.

Káder Liptákov

Vedenie hokejového klubu už má predstavu o zložení kádra v najbližšej sezóne. Výrazné príchody budú riešiť pravdepodobne až na začiatku sezóny. „Uvidíme, ako dopadne štart súťaže. Chceme, čo najlepšie, obstáť v konkurencii na začiatku sezóny,“ poznamenal Ivan Droppa, predseda predstavenstva MHK 32 Liptovský Mikuláš, ktorý následne odpovedal aj na otázku ohľadom príchodu Jozefa Stümpela: „Nevedel mi ešte povedať. Zatiaľ je to pre nás bezpredmetné.“

Na najvyššej scéne patril Liptovský Mikuláš k stálym účastníkom súťaže od roku 1993. Radil sa však k tímom, ktoré bojovali o postup do play off prevažne z dolnej polovice tabuľky. Do roku 2010 si zahral vo vyraďovačke osemkrát, ani raz sa mu však nepodarilo postúpiť do semifinále.

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM