Michal Paška Futbal

Jednoznačným cieľom Tatranu je záchrana v súťaži

Modelovaným zápasom na umelej tráve dnes podvečer začali futbalisti MFK Tatran Liptovský Mikuláš s prípravou na jarnú časť sezóny. Posledný tím druholigovej tabuľky má jednoznačný cieľ, ktorým je záchrana v súťaži.

Po zimným dovolenkách, ktoré trvali od 15. decembra, sa dnes zverenci trénera Petra Kureka stretli na úvodnom tréningu. V poslednom mančafte druhej ligy vedia, že ich čaká tuhá zima. Všetci vo futbalovom Liptovskom Mikuláši veria, že Tatranci budú na druholigovej mape aj v nadchádzajúcej sezóne.

Ešte pred úvodným tréningom sa hráčom a realizačnému tímu prihovorili funkcionári klubu. Zdôraznili, že hlavným cieľom je udržanie sa v súťaži. „Po poslednom mieste v jesennej časti súťaže sme v klube nerezignovali. Dôkazom je aj prirodzený pohyb v kádri, do ktorého pribudli alebo ešte pribudnú noví hráči. Keby sme chceli vypadnúť, tak súťaž dohráme doslova s hocikým,“ povedal predseda dozornej rady klubu Milan Mikušiak. Zdôraznil, že bodové rozdiely v tabuľke sú minimálne a ešte nie je o ničom rozhodnuté. „Pred nami je celá jar,“ dodal.

Výkonný riaditeľ MFK Tatran Martin Pohlod pre www.mikulas24.sk poskytol informácie o pohybe v kádri. „Určite ešte nie je definitívny, veď sme len na začiatku prípravy. Zatiaľ istou trojicou, ktorá sa na jar predstaví v mikulášskom drese, je Lukáš Kubus z Popradu a Darius Popík z Košíc a navrátilec z hosťovania v Závažnej Porube Olejár,“ informoval riaditeľ.

Na skúške je zatiaľ Bizup z Trenčína, Rams z Popradu a Baričák. Z kádra, ktorý fanúšikovia poznali v závere jesene, odišiel Bezák.

**Káder MFK Tatran Liptovský Mikuláš na začiatku zimnej prípravy **

Brankári: Šavol, Macík. Obrancovia: Moravčík, Kmeť, Šupej, Virgala, Olejár, Bizup, Kapláň, Pastva, Baričák. **Stredopoliari: Rezer, Paděra, Šlosár, Líšivka, Rams, Kubus, Popík. **Útočníci: Legerský, Balluch, Tomko.

foto: autor

Tatran_priprava
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM