Slávka Kellová Hokej

Jerguš Bača asistentom trénera Vůjteka

V realizačnom tíme slovenskej hokejovej reprezentácie prišlo k zmene na poste asistenta hlavného trénera. Petra Oremusa nahradil v tejto funkcii Mikulášan Jerguš Bača. Informáciu priniesla oficiálna internetová stránka Slovenského zväzu ľadového hoke

"Peter Oremus nás požiadal o uvoľnenie z postu člena realizačného tímu a asistenta trénera reprezentačného mužstva pre majstrovstvá sveta z rodinných dôvodov,“ uviedol prezident SZĽH Igor Nemeček.

Vedenie realizačného tímu národného tímu muselo v krátkom čase vyriešiť vzniknutú situáciu. „Po konzultáciách s hlavným trénerom Vladimírom Vůjtkom a prezidentom zväzu Igorom Nemečkom sme sa rozhodli osloviť trénera výberu SR ´16´ Jerguša Baču, ktorý sa pripojil k A-družstvu v pondelok,“ povedal generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Otto Sýkora.

Na Slovákov čaká v príprave na blížiace sa majstrovstvá sveta vo Fínsku a Švédsku dvojzápas proti Česku. Prvý duel sa uskutoční v stredu 18. apríla v Prahe o 18.00 a odveta je na programe v piatok 20. apríla v Bratislave o 17.00.

Milan Jurčina na dnešný zápas proti Česku nenastúpi

Obranca New Yorku Islanders Milan Jurčina sa v pondelok 16. apríla hlásil reprezentačnému trénerovi Vladimírovi Vůjetekovi na zraze pred dvojzápasom s Českom. Po zdravotnej stránke nemá žiadne problémy, no keďže na Slovensko dorazil len v piatok, stále mu robí problém časový posun. Preto po dohode s trénerom nastúpi až na druhý domáci piatkový zápas proti Česku.

zdroj: tasr, sita foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM