Tomáš Batiz Rôzne

Jesenné FOTO od Martina (54) z Mikuláša vás dostanú: Poradí vám ako spraviť podobné zábery

Jesenné počasie dorazilo už aj do Liptovského Mikuláša. Svojou pestrosťou a čarom potešilo najmä fanúšikov krajinkárskej fotografie.

Ilustračný obrázok k článku Jesenné FOTO od Martina (54) z Mikuláša vás dostanú: Poradí vám ako spraviť podobné zábery
13
Galéria
Foto: Martin Sprušanský

Do jesenných farieb sa už prezliekol aj náš región. S pestrosťou jesenného obdobia sa stretávame doslova na každom kroku. Ranná sprevádzajú rôzne inverzie a hmly. Polia sú už pripravené na zimný odpočinok. Toto všetko sa snaží zachytiť na fotkách Martin Sprušanský z Liptovského Mikuláša, s ktorého zábermi ste sa už na našom portály stretli.

Najlepšie fotiť ráno

Podľa fotografa Martina je najlepšie fotiť jesenné počasie skoro ráno. „Osobne mám radšej ráno. Podľa mňa je lepšie svetlo a spolu s oparmi a hmlami dostane fotka poriadnu šťavu,“ skonštatoval Martin, ktorý ďalej upresnil: „Treba byť pripravený tak cca hodinku a pol pred východom a podobne sa oplatí fotiť aj hodinu po východe.“

Kam sa len pozrieme

Liptov ponúka množstvo fotogenických prostredí, ktoré očaria aj vás. Martin Sprušanský z Mikuláša však prezradil, v ktorých lokalitách fotí najradšej. „Bobrovník, Veterná Poruba, Iľanovo, Kvačany a aj Huty. Kam sa len pozrieme, tam sa dá. Hlavné je, aby fotka mala atmosféru. Je rozdiel, keď len svieti slnko, alebo keď sa po lúkach plazia hmly. Vytvára to neopakovateľnú atmosféru,“ dodal.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM