Michal Paška Hokej

K hráčskemu zlatu pridal striebro ako tréner

Ďalší veľký úspech po desiatich rokoch! Jerguš Bača je majstrom sveta v hokeji z roku 2002. Na tohtoročnom svetovom šampionáte sa tešil z veľmi cennej striebornej medaily. Už nie ako hráč, ale ako asistent trénera.

„Tieto dva úspechy sa dajú veľmi porovnať.** Úžasná atmosféra v mužstve a úprimná radosť po návrate domov,“** opísal Jerguš Bača po stredajšom privítaní v Liptovskom Mikuláši. Fanúšikovia fantastický úspech sledovali pri televíznych obrazovkách. Jerguš mal dianie na ľade doslova na dlani.

„Z lavičky je to určite iné ako pri televíznej obrazovke. V každom prípade, atmosféra bola úžasná a nebolo treba do toho veľa zasahovať. Išlo to plynule až do finále. Celé Slovensko bolo v hokejovom ošiali, vo Fínsku sme boli trošku mimo toho. Na jednej strane je to dobré: chalani sa mohli plne koncentrovať na svoje výkony. Ale to, čo zažili doma, bude pre všetkých spomienka na celý život.“

Zaujímal nás aj názor Jerguša Baču na trénera Vladimíra Vůjteka. „Spolupráca bola veľmi dobrá. V každom prípade, výsledok hovorí za všetko. Bolo tam veľmi veľa vecí na poučenie. Som rád, že som mal tú možnosť,“ dodal Jerguš Bača.

foto: autor

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM