Michal Paška Futbal

Káder Tatranu je po posilnení dostatočne vyvážený

Fanúšikovia MFK Tatran Liptovský Mikuláš sa konečne dočkali. Po dlhej zimnej pauze nastúpia Liptáci na druholigový zápas. Tatran zajtra na štadióne v Okoličnom privíta o 15:00 hodine súpera zo Senca.

Ako je známe, druhá najvyššia slovenská futbalová súťaž sa mala začať hrať už pred dvoma týždňami. Úvodné jarné kolo bolo odložené. Minulý víkend sa mal Tatran predstaviť v Michalovciach. Na východe republiky sa nehralo, zápas bol preložený pre nespôsobilý terén. Jarnou premiérou pre zverencov Petra Kureka tak bude práve zajtrajší duel so Sencom.

„Iný cieľ, ako zachrániť sa v súťaži, ani nemôžeme mať. Urobíme všetko, čo bude v našich silách, aby sme pre Liptovský Mikuláš zachránili druhú ligu. Proti Sencu sa nemôžeme „zblázniť“ a len útočiť. Zameriame sa aj na kvalitnú defenzívnu činnosť. Verím, že nám bude priať aj strelecká šťastena,“ povedal tréner Peter Kurek.

Káder, ktorý má zachrániť druhú ligu, je oproti jeseni posilnený. „Veľmi sme sa zlepšili najmä v ofenzíve, kde budeme môcť počítať s Balluchom, Tomkom a Fótyikom. Teší ma aj vhodné doplnenie obrany. Na druhej strane ma mrzí, že nebudeme môcť počítať s Jožkom Kapláňom. Taký je ale futbalový život,“ skonštatoval tréner, ktorý si myslí, že pred náročnou jarnou časťou súťaže má k dispozícii dostatočne vyvážený tím.

„Mrzieť nás môže jedine fakt, že sme doteraz odohrali len jeden zápas na prírodnom povrchu. Verím, že túto nevýhodu zvládneme. Čo sa týka celej zimnej prípravy, s prístupom hráčov môžem vysloviť spokojnosť. Našťastie, vyhýbali sa nám aj zranenia. Verím, že tomu tak bude aj počas celej jari“ dodal tréner MFK Tatran Liptovský Mikuláš.

foto: autor

tatran
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM