Slávka Kellová Iné športy

Kaliská oslávila narodeniny tréningom

Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Elena Kaliská oslávila v stredu 19. januára svoje 39. narodeniny. Ani v pre ňu slávnostný deň nevybočila z tréningového rytmu a absolvovala všetko, čo mala vo svojom pláne.

„Pokračujem v kondičnej príprave. Len v nedeľu som sa vrátila zo sústredenia v Štrbskom Plese. Hlavnou činnosťou tam boli bežky, ale dávala som si zabrať aj v posilňovni či telocvični. Som rada, že všetko ide tak, ako som si predstavovala,“ povedala pre agentúru SITA dvojnásobná olympijská víťazka.

Najbližšie dva týždne bude pokračovať v kondičných tréningoch doma v Liptovskom Mikuláši. „Ide to tak ako v predchádzajúcich rokoch. Musela som však vypustiť hokej. Lekár mi ho neodporúčal vzhľadom na vysoké riziko obnovenia zranenia ruky. Koncom januára pôjdem ešte na jeden týždeň do Vysokých Tatier, potom už odcestujem do Austrálie, kde budem takmer dva mesiace jazdiť na vode," naznačila svoj ďalší program Elena Kaliská. Na predchádzajúci rok nebude spomínať v dobrom. Začiatkom júna spolu s ďalšími približne 200 pretekármi márne čakala na umúdrenie sa počasia, ktoré nakoniec znemožnilo v riadne naplánovanom termíne uskutočniť majstrovstvá Európy v Čunove.

Keď sa mal kontinentálny šampionát konať v náhradnom termíne v polovici augusta, prišlo vážne zranenie a ona musela predčasne ukončiť sezónu. Únavová zlomenina v lakti ju na niekoľko mesiacov vyradila z jazdenia na vode. „Zdá sa, že všetko je v poriadku. Už zaťažujem ruku naplno, nič ma nebolí, je to bez problémov," s radosťou v hlase pokračovala jedna z najúspešnejších vodných slalomárok svetovej histórie.

Sezóna 2011 bude pre ňu mimoriadne náročná. Hlavnou udalosťou budú septembrové majstrovstvá sveta v Čunove, ktoré budú zároveň olympijskou kvalifikáciou na Londýn 2012. „Určite sa chcem vrátiť na bývalé pozície. Aj preto som si naplánovala také dlhé sústredenie v austrálskom Penrithe. Odchádzam 9. februára, spiatočnú letenku mám až na 30. marca. Verím, že zdravie mi bude slúžiť a ja budem môcť naplno robiť tento nádherný šport," zakončila narodeninová oslávenkyňa Elena Kaliská.

zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM