Slávka Kellová Iné športy

Kaliská spokojná s austrálskym sústredením

Dvojnásobná olympijská víťazka vo vodnom slalome Elena Kaliská sa vo štvrtok 31. marca vrátila po šesťtýždňovom sústredení v austrálskom Penrithe domov na Slovensko. Prípravu si pochvaľu na 110 percent.

„Príprava bola skvelá, všetko vrátane počasia nám perfektne vyšlo. Som veľmi spokojná. Pobyt v Penrithe splnil svoj účel na sto desať percent,“ povedala jedna z najlepších svetových vodných slalomárok.

Kanál v Penrithe, ktorý bol v septembri 2000 miestom súťaží v rámci Hier XVII. olympiády v Sydney, je už dlhé roky dejiskom zimnej prípravy celej svetovej špičky. Inak to nebolo ani v tomto roku. „Naozaj sa tam zišlo to najlepšie, čo jazdí na divokej vode. Napriek tomu sme dostávali od prevádzkovateľov kanála veľmi výhodné časy na tréning. Už to nebolo zavčasu ráno a neskoro popoludní ako v predchádzajúcich rokoch. Najskorší tréning sme mali o 7.15 h, popoludní najneskôr od 17.15. Medzitým som mala kondičné tréningy, veľa som behala, korčuľovala na kolieskových korčuliach, chodila som do posilňovne. Mala som naozaj plný deň, už zostával iba čas na regeneráciu,“ pokračovala Elena Kaliská.

V piatok si išla po novú loď. „Je to nový model, ktorý vychádza z minuloročného modelu KAPSL. Jazdí na ňom aj Slovinec Peter Kauzer. Vyskúšala som si ho v Penrithe a bola som ním nadšená. Teším sa, že budem mať takú loď. Farbu nemením, zostávam pri modrej. Takisto budem používať vlaňajšie pádlo,“ prezradila novinky skúsená už 39-ročná vodáčka.

Najbližších desať dní sa bude pripravovať v domácich podmienkach. "Už by mala tiecť voda u nás v Liptovskom Mikuláši, uvidím. Zatiaľ sa ešte spamätávam z časového posunu, potrebujem sa čo najskôr reaklimatizovať. Prvú noc po návrate som spala veľmi dobre, hádam to pôjde bez problémov. Potom 11. apríla by sme mali ísť na jeden týždeň do Londýna vyskúšať si olympijský kanál. Pred Veľkou nocou 23. a 24. apríla ma už čaká prvý štart na domácej vode na Liptovských slalomoch,“ zakončila Elena Kaliská naznačením svojho najbližšieho programu.

zdroj: ktklm.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM