Pavol Tomčík Vodný slalom

Kaliská valcovala v Cardiffe, Slafkovský v Augsburgu!

Po druhom mieste kajakárky Eleny Kaliskej z úvodného kola Svetového pohára vo vodnom slalome vo waleskom Cardiffe (23. júna), liptovskú obec potešili i výsledky z ďalšieho pokračovania seriálu v Nemecku. Kanál v Augsburgu premiérovo v kariére v rámci "singlov" prial Alexandrovi Slafkovskému.

Ilustračný obrázok k článku Kaliská valcovala v Cardiffe, Slafkovský v Augsburgu!
Zdroj: Dnes24.sk

30 ročný pretekár Dukly Liptovský Mikuláš, ako i víťaz lanského seriálu Svetového pohára, si po minulotýždňovom miernom výbuchu vo Walese (15. miesto) všetko naplno vynahradil práve v druhom kole v Augsburgu. Čistá finálová jazda s výsledným časom 102,46 pre Slafkovského znamená vôbec prvú individuálnu medailu z tohto kanála v kariére. Triumf naviac v jeho prípade uchoval nádeje i na celkovú obhajobu prvenstva.

C1 muži:
1. Alexander Slafkovský (SR) 102,46 (0)
2. Matej Beňuš (SR) 104,10 (0)
3. Sideris Tasiadis (Nem.) 104,30 (0)

Alexander Slafkovský pre TASR: „Konečne sa mi podarilo niečo viac ukázať, potreboval som znovu zažiť víťazný pocit. Vyšlo mi to famózne, predtým som za svojimi možnosťami zaostával, keďže som ani nepostúpil do finále. Podarilo sa mi to až teraz a ukázal som naplno, čo sa vo mne ukrývalo. Voda je v Augsburgu vždy nevyspytateľná, nemal som ju predtým rád, no rokmi som sa na nej naučil jazdiť a konečne som ju úplne skrotil.“

Slafkovský sa na stupeň víťazov prepracoval i v hliadkach. Spoločne s Beňušom a Baďurom si slovenské trio vyjazdilo bronzové medaily. Z ďalších reprezentantov mikulášskej Dukly sa slušným piatym miestom v Nemecku prezentovali deblisti Kučera s Bátikom. V K1 mužov Šajbidor dopádloval na 23. a Halčin na 24. mieste. Táto dvojica v tímových pretekoch spoločne s Grigarom obsadila ôsmu pozíciu. Na úplný záver Elena Kaliská. Jej 18. miesto je po skvelom striebre z Cardiffu sklamaním.

Ďalší program Svetového pohára:
3. kolo La Seu d’Urgell (Španielsko, 5. – 7. júla)
4. kolo Tacen (Slovinsko, 16. – 18. augusta)
Finále SP Bratislava (Slovensko 23. – 25. augusta)

Foto: SITA

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM