Tomáš Batiz Futbal

Kapitán Demänovej Tomčík: Našim cieľom je zachrániť sa v prvej triede

Prvá trieda Liptovského futbalového zväzu ponúkne najbližšiu nedeľu priamy súboj o posledné miesto tabuľky.

Ilustračný obrázok k článku Kapitán Demänovej Tomčík: Našim cieľom je zachrániť sa v prvej triede
Foto: Tomáš Batiz

V nedeľu privíta posledná Demänová tabuľkového suseda z Pribyliny. Oba tímy sú v nelichotivej situácii, keďže bojujú o záchranu v najvyššej okresnej súťaži. Paradoxom je, že ešte prednedávnom Demänová s Pribylinou reprezentovali liptovský región v V. lige Stedoslovenského futbalového zväzu.

Žalostný vstup do jarnej časti

ŠK Demänová zaživa jeden z najhorších úvodov v jarnej časti. Po troch zápasoch má na svojom konte tri prehry a hrozivé skóre 2:18. Do konca sezóny však ostáva ešte veľa zápasov a cieľ v kabíne je jasný – zachrániť prvú triedu. “Možno nám nevyšiel úvod, no postupne sa do toho dostávame. Musíme však hrať naplno celých 90. minút. S Liptovskou Teplou sme prvý polčas prebehli 0:1, druhý skončil výsledkom 0:10,” zhodnotil Michal Tomčík, kapitán Demänovej.

Forma Pribyliny

O niečo lepšia nálada je v Pribyline. Tím okolo kapitána Miroslava Juríka ukázal silu na vlastnom domácom trávniku. Na úvod zdolal Važec 3:1, v poslednom kole potrápili Pribylinci aj Liskovú, s ktorou ukázali herný potenciál ako aj zohratú obranu. Stretnutie Pribyliny s Liskovou sa síce skončilo bezgólovou remízou, to však domácim stačilo, aby sa odlepili z posledného miesta a preskočili v tabuľke práve Demänovú.

Súboj trinásteho tímu so štrnástym podľa našej redakcie prinesie množstvo gólov ako aj bojovný výkon oboch mužstiev. Uvidíme, či sa podarí Demänovcom pretrhnúť nepriaznivú sériu zápasov priamo s priamym konkurentom v boji o záchranu, alebo Pribylina potvrdí vyrovnané výkony z predošlých troch zápasov. Úvodný výkop je na programe 22. apríla o 16:00. Ako hlavný rozhodca povedie stretnutie Anton Oravec, ktorý patrí medzi najskúsenejších arbitrov z radov komisie rozhodcov Liptovského futbalového zväzu.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM