Slávka Kellová Rôzne

Kauza pokračuje: Mesto heliport nechce

Predstavitelia liptovskomikulášskej radnice počas pondelkového zasadnutia mestského zastupiteľstva znovu potvrdili zmenené zamietavé stanovisko k projektu heliportu, ktorý chce súkromný investor vybudovať na svojom pozemku v lokalite medzi mestskou č

Primátor Alexander Slafkovský zdôraznil, že mesto síce najprv vydalo súhlasné stanovisko k predloženej projektovej dokumentácii, avšak neskôr ho na základe hlukových štúdií a doložených informácií o navrhovaných vzletových rovinách muselo zmeniť.** „Teraz nezostáva nič iné, iba zosúladiť tento projekt s platným územným plánom. Musí sa zmeniť územný plán alebo návrh heliportu,**“ vysvetlil primátor.

** „Považujem za veľkú škodu, že ma na toto zasadnutie mestského zastupiteľstva včas nepozvali a nepredložili na preštudovanie toto stanovisko. Nechápem vedenie mesta, kde zrazu v sebe berie istotu svojej argumentácie, keď v pôvodnom záväznom stanovisku súhlasilo s projektovou dokumentáciou, vydaním územného rozhodnutia i súladom navrhovaného funkčného využitia s územným plánom,“** uviedol v reakcii investor Cyril Fogaš.

Zároveň prízvukoval, že v prípade definitívneho znemožnenia realizácie jeho projektu si bude nárokovať náhradu vzniknutých škôd. „Ak je mesto presvedčené, že tento heliport nechce, nemám s tým problém, len, samozrejme, ešte raz zdôrazňujem, budem požadovať náhradu všetkých vynaložených finančných prostriedkov až do doby zamietnutia tohto projektu,“ skonštatoval.

Myslím si, že o žiadnu náhradu škody sa súdiť nebudeme, pretože celý proces je iba na začiatku. Pôvodné súhlasné stanovisko nenahrádzalo nevyhnutné územné rozhodnutie a stavebné povolenie, čo je základnou podmienkou na začatie realizácie akejkoľvek stavby. Keď si niekto kúpi obývaciu zostavu a potom nedostane od mesta byt, nemôže mu vzniknúť škoda tým, že si ju kúpil,“ oponoval Slafkovský.

mikuláš24/tasr foto: letyponadliptov

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM