Pavol Tomčík Kickbox

Kickbox: Mikulášania v piatok cestujú na Croatia classic do Varaždina

Chorvátske mesto Varaždin najbližší víkend privíta vyznávačov kickboxu. Na medzinárodnom turnaji Croatia classic sa predstaví i pätica borcov Magic kickbox klubu Liptovský Mikuláš. Pri tejto príležitosti sme niekoľko otázok adresovali trénerovi Petrovi Navrátilovi.

Ilustračný obrázok k článku Kickbox: Mikulášania v piatok cestujú na Croatia classic do Varaždina
Zdroj: Dnes24.sk

Už o niekoľko hodín opúšťate rodnú hrudu. Povedzme si viac o tom, kam sa chystáte a v akom počte.
Tento víkend odchádzame na medzinárodný turnaj Croatia classic do chorvátskeho Varaždina. Z Liptovského Mikuláša sa pretekov zúčastnia Lenka Pilarčíková, Vít Krajíček, Miroslav Zoller, Patrik Hušťa a Martina Hanusová. Okrem mňa sa na súťaži v úlohe medzinárodného rozhodcu predstaví môj brat Martin.

Čo očakávaš od samotného preteku? S akým výsledkom budeš spokojný a aké šance majú tvoji borci?
Je to veľká medzinárodná súťaž. Zastúpenie budú mať hlavne všetky balkánske krajiny, ktoré sú tradične silné v kickboxe. Mala by to teda byť dobrá konforntácia pre našich pretekárov. Všetko sú to borci okolo 18 rokov, takže ide prevažne o zbieranie skúseností. Od Lenky Pilarčíkovej ale očakávame aj nejaké umiestnenie v prvej trojke.

Pozornosť fanúšika na Liptove už ale mieri na júnový vrchol v Liptovskom Mikuláši. Ako pokračujú prípravy?
Áno. 28. júna sa v Dome Kultúry v Liptovskom Mikuláši uskutoční už po piaty krát akcia s názvom Noc boja, kde sa predstavia najlepší mikulášski kickboxeri, a to nielen proti súperom zo Slovenska, ale i Poľska, Ukrajiny a Chorvátska. Prichystanú máme pyramídu štyroch bojovníkov Regard cup, v ktorej za Liptovský Mikuláš nastúpi David Červen. V medzinárodných súbojoch z domácich nastúpia Martin Navrátil, Martin Vechter a Marián Kulizák. Určite bude zase jeden ženský súboj a na záver sa v ringu predstavia ťažké váhy. Súťažiť sa bude podľa pravidiel thajského boxu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM