Pavol Tomčík Kickbox

Kickbox: Noc Boja v Liptovskom Mikuláši dopadla na jednotku!

Oslava kickboxu v Liptovskom Mikuláši sa v piatok, 28. júna niesla v duchu osláv 20. výročia organizovaného kickboxu v tomto meste. Domáci Magic klub na čele s Petrom Navrátilom pripravil pre fanúšikov tohto športu v poradí piaty ročník obľúbeného podujatia s názvom Noc Boja.

Ilustračný obrázok k článku Kickbox: Noc Boja v Liptovskom Mikuláši dopadla na jednotku!
Zdroj: Dnes24.sk

1. zápas do 57 kilogramov
Mário Faško (Lipt. Mikuláš) – Luka Vrbanec (Chorvátsko)

Pre domáceho borca Mária Faška to bol len šiesty zápas v kariére. I keď proti majstrovi Chorvátska predviedol bojovný výkon, najmä od druhého kola to na výhru nestačilo.

2. zápas do 67 kilogramov
Jakub Hrabala (Lipt. Mikuláš) – Andrej Duchoň (Nitra)

Mikulášsky borec Hrabala v druhom kole doplatil na presný úder do pravej nohy od pretekára nitrianskeho Scorpia. Duchoň kopy do boľavého miesta ešte niekoľkokrát zopakoval a Hrabala do tretieho kola doslova len doskackal. V záverečnom kole už o víťazovi nebolo pochýb.

3. zápas do 52 kilogramov
Lenka Pilarčíková (Lipt. Mikuláš) – Andrea Schercel (Maďarsko)

Súboj dvoch 17 ročných junioriek ponúkol vyrovnanú partiu v búrlivej atmosfére mikulášskeho publika. Európska šampiónka z Maďarska v úvode poriadne prepískla tempo a vo zvyšnom priebehu duelu doslova „lapala“ po dychu. Agilná Pilarčíková hnaná divákmi v závere súperku poslala i do počítania. Výsledok 3:0 na body hovorí jasnou rečou.

Lenka Pilarčíková: „Zo začiatku som sa trochu zľakla, pretože súperka začala veľmi aktívne a ja som vedela, že celý zápas nemôžem viesť v takomto tempe. Potom sa mi podarilo vybiť jej trochu dych, na čo sa aj skľudnila. Potom to už bolo z mojej strany v poriadku.“

4. zápas do 71 kilogramov (Pyramída štyroch krajín – Regard Cup)
Dávid Červeň (Lipt. Mikuláš) – Kryštof Mareš (Česko)

Najmladší účastník podujatia, len 16 ročný Kryštof Mareš síce v Liptove predviedol bojovný výkon, ale kvalita bola jasne na strane o tri roky staršieho Červeňa. Výsledok 3:0 na body poslal do finále Regard Cupu práve zástupcu domáceho Magic klubu.

5. zápas do 71 kilogramov (Pyramída štyroch krajín – Regard Cup)
Bartosz Botvina (Poľsko) – Jurica Škoranec (Chorvátsko)

Jediný zápas večera bez slovenskej účasti ponúkol skutočnú kvalitu a do poslednej chvíle sa nevedelo, ktorý z borcov postúpi do finále. Tesný výsledok 2:1 na body napokon potešil zástupcov našich severných susedov.

6. zápas do 72,5 kilogramu
Martin Navrátil (Lipt. Mikuláš) – Igor Subr (Chorvátsko)

Súboj majstra sveta s majstrom Chorvátska mal jednoznačný priebeh a kvalitu na strane domáceho borca zo Slovenska. Už v druhom kole po presnom údere kolenom od Navrátila prišlo K.O. a biely uterák.

Martin Navrátil: „Publikum bolo vynikajúce, prišlo veľa ľudí. Teší ma, že sa mi súboj podarilo ukončiť predčasne. Vyšlo mi tam jedno pekné koleno do hlavy a súper to už nerozchodil.“

7. zápas do 86 kilogramov
Martin Vechter (Lipt. Mikuláš) – Filip Pintar (Chorvátsko)

Od prvej sekundy nebolo o víťazovi pochýb. Už v prvom kole bol Pintar dvakrát počítaný. V tom druhom sa scenár opakoval, pričom tretie počítanie bolo pre Chorváta osudné.

Martin Vechter: „Cítim sa veľmi dobre. Myslím, že zápas bol pre oko diváka atraktívny. Bola ma pozrieť i rodina a viacero známych, tak som to nechcel nechať na náhodu. Išiel som tvrdo za víťazstvom.“

8. zápas do 86 kilogramov
Marián Kulizák (Lipt. Mikuláš) – Tomáš Gut (Nitra)

Majster sveta vo full contacte z roku 2010, 33 ročný veterán Kulizák zvíťazil 3:0 na body. Skvelú úroveň malo najmä tretie kolo, v ktorom bol nitriansky bojovník dokonca i počítaný.

9. zápas do 71 kilogramov (finále pyramídy – o Regard Cup)
Dávid Červeň (Lipt. Mikuláš) – Bartosz Botvina (Poľsko)

Finále Regard Cupu ponúklo vyrovnaný zápas, ale jednoznačný výsledok. V pyramíde štyroch krajín triumfoval domáci Dávid Červeň 3:0 na body.

Dávid Červeň: „Prvý zápas mi nevyšiel úplne podľa mojich predstáv, bol som trochu pasívnejší. Tento finálový duel bol pre mňa asi najťažší. Poliak bol favoritom turnaja, má veľa zápasov a je aj starší. Bola to dobrá bitka.“

Bartosz Botvina: „Atmosféra bola výborná, som skutočne šťastný. Bolo to dobré podujatie s kvalitným obsadením. Moje skúsenosti išli opäť o čosi vyššie z čoho sa teším. Viete ale ako to je, pretekár chce vo finále vyhrať.“

10. zápas nad 91 kilogramov
Martin Pacas (Trenčín) – Ivo Toma (Chorvátsko)

Vrchol večera v mikulášskom Dome Kultúry zaobstarali majster sveta Martin Pacas z Trenčína a majster Chorvátska Ivo Toma. Navrch mal niekdajší šampión amatérskej ligy v thajskom boxe zo Slovenska, ktorý svojho súpera porazil už v druhom kole. Pre Pacasa to bol už 16. knockout v kariére.

Ivo Toma: „Liptovský Mikuláš je krásne mesto v horách a ja mám hory veľmi rád. S dneškom som spokojný, ale ten záver z mojej strany vyzeral, ako keby som bol len na tréningu.“

Foto: Milan Marič

28. jún 2013: Noc Boja 5
24
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM