Slávka Kellová Kultúra

Klamať sa neoplatí

Deviatka hercov z Ľubeľského ochotníckeho divadla sa v Dome Kultúry v Liptovskom Mikuláši predstavila s komédiou Starostove kuchárky?! Ľahká komédia s príchuťou každodennej reality pobavila asi 200 divákov.

Práca starostu nie je jednoduchá. Na vlastnej koži to pocítil aj starosta Guľôčka z malej obce, ktorý je hlavnou postavou hry. Môže klamať človek vo verejnej funkcii? Môže verejne činný človek zvýhodňovať svojich blízkych a známych? Tak to sú otázky, ktoré si kládli diváci počas stredajšieho predstavenia. Režisér Peter Hrbatý ml., ktorý v hre stelesnil svoju režisérsku prvotinu, predáva prostredníctvom hercov odkaz, že sa to nevypláca: „Keď je človek vo funkcii alebo pri moci, tak by svoje pozície nemal zneužívať, či už to je vo vzťahu k rodine, alebo k priateľom. Všetko klamstvo sa človeku vráti späť dvojnásobne. Je to celé o tom, aby bol človek vždy čestný a pravdovravný,“ vysvetľuje mladý osemnásťročný režisér.

Hra je spracovaná na motívy dramatického diela Jána Kedru, Kuchárky z Ovseného. V podaní ochotníkov z Ľubele komédia dostala nádych reálií z Liptova a prítomnosť ľudí, s ktorými ste sa už možno stretli.

foto: skk

Lubela divadlo_predstavenie
44
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM