Správy

Knižnica rozšírila svoje služby aj pre imobilných čitateľov: Knihy môžu vrátiť do nového biblioboxu

Viac ako šesť tisícok čitateľov môže využívať novú službu liptovskomikulášskej knižnice. Od začiatku januára im slúži praktické zariadenie na vrátenie kníh, tzv. bibliobox. Takto môžu požičané knihy ľahko vrátiť aj imobilní používatelia.

Ilustračný obrázok k článku Knižnica rozšírila svoje služby aj pre imobilných čitateľov: Knihy môžu vrátiť do nového biblioboxu
Zdroj: Dnes24.sk

Bibliobox je umiestnený vo vstupných vchodových dverách do centrálnej budovy knižnice na Štúrovej ulici. Využívať ho môžu zaregistrovaní čitatelia zo všetkých knižničných oddelení. „Knihu stačí jednoducho vložiť do zariadenia. Odvtedy je automaticky považovaná za vrátenú. Ak už má však čitateľ vygenerovanú upomienku, tá ostáva v platnosti a musí ju zaplatiť pri najbližšej osobnej návšteve,“ uvádza riaditeľka Liptovskej knižnice G. G. Belopotockého Marcela Feriančeková.

Prostredníctvom biblioboxu je knižnica pre svojich čitateľov otvorená 24 hodín 7 dní v týždni. „Knihy vyberáme každý deň ráno, roztriedia sa podľa signatúry na jednotlivé oddelenia a tam ich knihovníčky hneď odpíšu z čitateľovho konta. Knihy z oddelenia náučnej literatúry a pobočky na Podbrezinách budú z technických dôvodov odpísané do dvoch dní,“ dodáva M. Feriančeková.

V súčasnosti Liptovská knižnica G. F. Belopotockého eviduje asi 6500 registrovaných čitateľov. Takmer tretinu z nich tvoria deti do 15 rokov a viac ako 60 percent sú obyvatelia Liptovského Mikuláša.

Liptovská knižnica G. F. Belopotockého a jej nový bibliobox
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM