Tomáš Batiz Správy

Koronavírus: V Mikuláši platia ďalšie obmedzenia

V Liptovskom Mikuláši platia ďalšie obmedzenia pred šírením koronavírusu. O čo presne ide?

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: V Mikuláši platia ďalšie obmedzenia
Foto: Tomáš Batiz

V Liptovskom Mikuláši platia ďalšie aktuálne obmedzenia. Rozhodlo o tom zasadnutie Krízového štábu mesta Liptovský Mikuláš vo veci situácie šírenia koronavírusu z dňa 16. marca 2020. Potvrdila to Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Povinnosť používať rúško alebo inú ochranu tváre – úst a nosa

Ako informuje mikulášska hovorkyňa, od 17. marca až do odvolania platí zákaz vstupu do prostriedkov mestskej autobusovej dopravy bez rúška alebo inej ochrany úst a nosa (šál, šatka, nákrčník a pod.) Krízový štáb odporúča cestujúcej verejnosti, aby okrem ochrany úst a nosa používala v hromadných prostriedkoch aj jednorazové rukavice.

„Od 17. marca až do odvolania platí zákaz vstupu bez rúška alebo inej ochrany úst a nosa (šál, šatka, nákrčník a pod.) do priestorov budovy mestského úradu, budov mestských organizácií a domu smútku,“ uviedla Viktória Čapčíková.

Svadby, pohreby a uvítania do života

Krízový štáb vydáva s platnosťou od 17. marca nariadenie obmedzenia účastníkov svadobných obradov. Svadobných obradov v obradnej sieni sa môžu do odvolania zúčastňovať výlučne mladomanželia, rodičia a svedkovia. Ostatní účastníci nebudú do budovy mestského úradu vpustení.

Od 18. marca sa obmedzuje aj vykonávanie pohrebov, ktoré budú realizované výlučne v Dome smútku na Vrbickom cintoríne. Počet účastníkov je obmedzený, v obradnej sieni je povolená účasť pre max. 10 pozostalých, vo vonkajších priestoroch pred budovou Domu smútku max. 20 pozostalých. „Všetci sú povinní dodržať medzi sebou povinný rozostup 2 metre a sú povinní mať rúška alebo inú účinnú ochranu úst a nosa. Dôrazne upozorňujeme, aby pozostalí nekondolovali podaním ruky,“ informuje ďalej Čapčíková.

Odpadové hospodárstvo

Vývoz komunálneho odpadu a separovaného zberu realizujú zamestnanci VPS podľa harmonogramu. „Dočasne je pozastavený rozvoz veľkoobjemových kontajnerov do mesta a mestských častí,“ uvádza radnica mesta.

Zberný dvor na Podtatranského ul. je zatvorený do odvolania. Zberný dvor v Okoličnom je v prevádzke v bežnom režime, obyvatelia sú pri vstupe povinní mať rúško alebo inú účinnú ochranu úst a nosa. Do odvolania sú zatvorené verejné WC v podchode na Garbiarskej ulici a v Župnom dome na Námestí osloboditeľov.

Dajte LIKE na náš Facebook a Instagram a máte vždy čerstvé info z Liptovského Mikuláša a okolia.

foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM