Tomáš Batiz Správy

Koronavírus: V Mikulášskom okrese ďalší nakazený, pozitívny test mala žena

Na Slovensku pribudli ďalšie prípady nákazy novým koronavírusom. Opäť je medzi nimi aj človek z okresu Liptovský Mikuláš.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: V Mikulášskom okrese ďalší nakazený, pozitívny test mala žena
Zdroj: TASR

Počas pondelka (6. 4.) pribudlo na Slovensku 47 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, pričom v laboratóriách otestovali 1448 vzoriek. Z tohto počtu 24 pacientov sa nachádzalo v karanténe. V utorok o tom informoval predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO).

Medzi novými prípadmi je aj 29-ročná žena, ktorá sa nachádza v karanténnej stanici Inštitútu verejnej správy. Informovala o tom Ministerstvo zdravotníctva SR.

Podľa rezortu zdravotníctva je najviac prípadov výskytu v Bratislavskom kraji – 169, nasledujú Prešovský kraj – 81, Žilinský kraj – 76, Trenčiansky kraj – 66, Trnavský kraj – 51, Košický kraj – 51, Banskobystrický kraj – 48 a Nitriansky kraj s 39 pozitívnymi prípadmi. Z celkového počtu pozitívnych prípadov ochorenia je 319 mužov a 262 žien. Najviac pozitívnych osôb je vo vekovej kategórii od 30 do 44 rokov – 181 osôb, nasledujú ľudia od 15 do 29 rokov, ktorých je celkovo 168, vo vekovej kategórii 45 – 59 je to 123 osôb a vo vekovej kategórii nad 60 rokov je pozitívnych 71 osôb.

Dajte LIKE na náš Facebook a Instagram a máte vždy čerstvé info z Liptovského Mikuláša a okolia.

foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM