Tomáš Batiz Správy

Krásny počin dobrovoľníkov: Na Podbrezinách vysadili 40 nových stromov, FOTO

V mestskej časti Podbreziny pribudlo dokopy až 40 nových stromov. Postarali sa o to členovia OZ Za čistý a zdravý Liptov.

Ilustračný obrázok k článku Krásny počin dobrovoľníkov: Na Podbrezinách vysadili 40 nových stromov, FOTO
8
Galéria
Zdroj: OZ Za čistý a zdravý Liptov

Najväčšie sídlisko v Liptovskom Mikuláši je po novom bohatšie o 40 stromov – 20 hrabov a 20 javorov. Vysádzanie sa uskutočnilo na základe projektu Skládky Nie, Stromy Áno, ktorý sa financoval v rámci participatívneho rozpočtu mesta. “O výbere stromov a ich umiestnení rozhodol Odbor životného prostredia a dopravy mestského úradu. Potešili nás viaceré pozitívne reakcie ľudí, ktorí ocenili, že zeleň na sídlisku týmto spôsobom pribúda,” skonštatoval Patrik Fuzák, zakladateľ projektu.

Vysádzať budú na jar

Podľa slov Fuzáka by sa ďalšia výsadba mala realizovať ešte na jar. “Podľa výberu odborníkov na meste by malo ísť o bresty. Pred výsadbou budeme tlmočiť aj jednotlivé návrhy od občanov, aby sme dosiahli čo najvyššiu spokojnosť,” do­dal.

S jasným odkazom

Členovia OZ Za čistý a zdravý Liptov vysádzajú stromy s jasným cieľom. Hlavným dôvom je skrášlovanie prostredia v ktorom žijeme a znižovanie prachu v ovzduší. “Väčšina z nás si myslí, že človek je pánom na zemi, ale pánom je príroda a človek je iba jej súčasťou. Ak ničíme prírodu, ničíme sami seba,” vysvetlil na záver Fuzák.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM