Tomáš Batiz Správy

Krok v boji proti vyľudnenému námestiu v Mikuláši: V meste vzniklo nové centrum

Zriadenie klientskeho centra je jedným z krokov, ktorý má pritiahnuť turistov na liptovskomikulášske námestie. Vyriešiť má tiež problém so zmätočným vstupom do múzea...

Ilustračný obrázok k článku Krok v boji proti vyľudnenému námestiu v Mikuláši: V meste vzniklo nové centrum
Zdroj: Dnes24.sk

V minulosti miestnosť dlhodobo prenajímali, naposledy sa tam nachádzala požičovňa spoločenských šiat. „Na tomto dôstojnom mieste prvého kontaktu dostanú návštevníci všetky potrebné informácie, zakúpia si vstupenky do expozícií nášho múzea a tiež rôzne suveníry,“ povedal riaditeľ MJK Jaroslav Hric. Vedenie múzea dáva v novom centre priestor na prezentáciu vlastnej tvorby domácim umelcom a remeselníkom. „Návštevníci si môžu ich výrobky aj zakúpiť,“ skonštatoval.

Aktivity pre turistov

Zriadenie klientskeho centra je jedným z krokov, ktorým sa predstavitelia múzea snažia pomôcť liptovskomiku­lášskej samospráve vyriešiť boľavý problém vyľudneného centra mesta. „Tiež sa snažíme vytvárať rôzne aktivity, aby sme turistov zábavnou formou pritiahli na hlavné námestie. Ľudí k nám lákajú aj tóny verklíka alebo dve výtvarníčky, ktoré pred múzeom voľne maľujú historické budovy,“ vysvetlil Hric. Ako ďalej uviedol, prvotne chceli vyriešiť problém zložitého prístupu do múzea. Pre členitosť sídelných budov majú návštevníci problém sa zorientovať, ktorou bránou majú do múzea vstúpiť.

Infobod

„Naše klientske centrum nemá suplovať mestské informačné centrum, ktoré má množstvo svojich funkcií, ale nebránime sa tomu, aby sme boli jedným z ďalších infobodov informačného centra. Vo väčších mestách má informačné centrum množstvo takých infobodov. Ak budú ľudia potrebovať nejakú špeciálnu informáciu, ktorú nevieme, alebo nejakú zmenárenskú činnosť, s radosťou ich pošleme do informačného centra,“ doplnil riaditeľ MJK.

foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM