Slávka Kellová Hokej

Kropáč vystuží útok v nitrianskom klube

Po odchode útočníka Petra Barinku získalo vedenie hokejového klubu HK Nitra adekvátnu náhradu. Vo štvrtok 29. decembra sa poslednému tímu tabuľky Tipsport extraligy upísal do konca tejto sezóny Radoslav Kropáč.

Skúsený 36-ročný útočník je známy najmä z pôsobenia v bratislavskom Slovane, s ktorým získal tri tituly slovenského majstra. Vo svojej bohatej kariére hrával v Rusku, Fínsku a na jeho konte je aj 251 zápasov v českej extralige. V posledných dvoch sezónach reprezentoval farby Liptovského Mikuláša, Žiliny, odskočil si do Rakúska, neskôr pôsobil v Spišskej Novej Vsi. V tomto ročníku zaznamenal v 22 zápasoch 1. ligy dohromady 32 kanadských bo­dov.

„Dohodli sme sa v priebehu včerajška. Keďže som zo Spišskej mohol odísť, rozhodol som sa prijať extraligovú ponuku z Nitry. Okrem iných vecí je pozitívom aj to, že budem bližšie domova. Momentálne máme 10-bodovú stratu na 9. miesto. Do konca ligy je však 21 kôl, a tak je to ešte hrateľné. Pokiaľ sa nám vyliečia všetci zranení hráči a tím sa ešte trochu vystuží, stále sa môžeme baráži vyhnúť. Zatiaľ som v Nitre len prvý deň, musím sa trochu zoznámiť s prostredím, ale už sa teším na zápas vo Zvolene. Do extraligy sa vraciam po roku a pol a určite sa na to teším. Uvidíme, čo sa zmenilo. Nechám sa prekvapiť,“ citovala Kropáča oficiálna internetová stránka klubu spod Zobora.

zdroj: TASR foto: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM