Vodný slalom

Kto z koho: Martikán a Slafkovský v Augsburgu o prvenstvo vo Svetovom pohári

Kanál v nemeckom Augsburgu je pravidelne dejiskom jedného z kôl Svetového pohára vo vodnom slalome. Inak tomu nie je ani tento rok. Finálové 5. kolo je na programe od piatka do nedele. V Nemecku je aj početná skupina vodákov z Liptova.

Ilustračný obrázok k článku Kto z koho: Martikán a Slafkovský v Augsburgu o prvenstvo vo Svetovom pohári
Zdroj: TASR

Michal Martikán (35) a Alexander Slafkovský (31). To sú mená singlistov svetového rangu. Prvý menovaný je po prvých štyroch kolách tohtoročného seriálu Svetového pohára na líderskej pozícii, o štyri roky mladší Slafkovský je štvrtý. Druhý je Slovinec Savšek, priebežná tretia pozícia patrí Bratislavčanovi Beňušovi.

Dvojnásobný olympijský víťaz Martikán má na svojom konte aktuálne 215 bodov, Slafkovský 186. Finálové kolo v Nemecku je z pohľadu zisku bodov zdvojnásobené, čiže hranica medzi úspechom a sklamaním je v prípade oboch pretekárov Dukly Liptovský Mikuláš tenká, ako nitka. Pre Martikána hovorí jeho tohtoročná vizitka, vo všetkých pretekoch medzinárodného charakteru skončil na stupňoch víťazov, naopak Slafkovský vyhral ostatné kolo v Španielsku a v Augsburgu sa mu podarilo triumfovať aj vlani.

Michal Martikán pre RTVS: „Všetko je stále ešte otvorené, bude treba ísť veľmi dobre. V Augsburgu som už niekoľkokrát bol, poznám tú vodu, takže tam nečakám nič extra technicky náročné. Som blízko toho, aby som bol v prvej trojke a možno aj zvíťazil.“

Alexander Slafkovský pre RTVS: „Poradie sa ešte môže celkom rapídne premiešať, takže si myslím, že pôjdeme do toho na plno všetci a uvidíme za cieľovou páskou, ako tie body sadnú. Komu viac a komu menej.“

Martikán a Slafkovský v roku 2014

ME Viedeň: AS – 1., MM – 2.
1. kolo SP Londýn: MM – 3., AS – 6.
2. kolo Tacen: MM – 2., AS – 6.
3. kolo Praha: MM – 1., AS – 6.
4. kolo Seu d’Urgell: AS – 1., MM – 3.

Autor článku: Pavol Tomčík
Na snímke zľava: Martikán, Slafkovský

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM