Pavol Tomčík Šport

Kulturistika a fitnes: Multáňová, Maliňák a Hečko s prestížnym ocenením

Pri príležitosti osláv 50. výročia organizovanej kulturistiky v Československu sa v Žiline oceňovali najlepší športovci, tréneri a funkcionári. Uznania sa dostalo i trojici VTJ Technika Liptovský Mikuláš.

Ilustračný obrázok k článku Kulturistika a fitnes: Multáňová, Maliňák a Hečko s prestížnym ocenením
Zdroj: Dnes24.sk

„Tieto oslavy boli na najvyššej úrovni, zúčastnili sa ich napríklad prezident svetovej kulturistickej federácie IFBB Dr. Rafael Santonja, minister školstva Dušan Čaplovič, prezident Slovenského Olympijského Výboru František Chmelár a mnoho ďalších najvyšších predstaviteľov,“ začal na úvod majster sveta v klasickej kulturistike z roku 2012 Ľuboš Maliňák. „Bol to vlastne ceremoniál. Z Liptovského Mikuláša som bola ocenená ja a Ľuboš za reprezentáciu a tréner Ľubomír Hečko dostal ceny za rozvoj kulturistiky a za prácu so športovcami,“ dopĺňa svetová šampiónka vo fitnes žien Dominika Multáňová.

„Jedno trénerove ocenenie je podobné, ako sme dostali my s Domčou – od vedenia nášho zväzu SAKFST. Druhé, vzácnejšie, ktoré dostalo v ten deň len pár ľudí, od samotného prezidenta IFBB Rafaela Santonju. A to ocenenie hneď najvyššie, zlatú medailu Bena Weidera,“ teší sa z uznania kvalít svojho trénera Ľuboš. „Som však veľmi pyšný a hrdý aj na svoje ocenenie. Vlastne už definitívne patrím medzi najväčšie legendy tohto športu na Slovensku. Predovšetkým v klasickej kulturistike som absolútne najúspešnejší pretekár v histórii Slovenska a jeden z najúspešnejších i vo svetovom merítku,“ dodal na záver držiteľ troch medailí zo svetových a päť z európskych šampionátov.

Kvality slovenskej a liptovskej kulturistiky uznal aj prezident IFBB Rafael Santonja: „Som hrdý na to, aké je malé Slovensko za 20 rokov svojej samostatnosti úspešné. V úspešnosti športovcov, počte medailí a aj v organizovaní šampionátov dosiahlo také skvelé úspechy, že je treťou najúspešnejšou krajinou spomedzi 184 členských štátov IFBB. Milujem Slovensko!“ Na záver dovoľte len jedno malé, ale potrebné uznanie: Ľubomír Hečko, Dominika Multáňová, Ľuboš Maliňák, sme hrdí na to, ako reprezentujete Liptovský Mikuláš!

Na snímke: Ľuboš Maliňák po zisku titulu majstra sveta (foto: eastlabs.sk)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM