Správy

Kultúrny dom v Palúdzke v novom šate: Rekonštrukcia je takmer hotová

Víziou poslanca za mestskú časť je vo vynovenom kultúrnom dome pripraviť prvý Palúčanský ples, ktorý tento rok zhatila pandémia.

Ilustračný obrázok k článku Kultúrny dom v Palúdzke v novom šate: Rekonštrukcia je takmer hotová
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Priestory kultúrneho domu v liptovskomi­kulášskej mestskej časti Palúdzka prešli modernizáciou. Na vstupe pribudli nové vchodové dvere, zrekonštruovali šatňu a zmenami prešla aj hlavná sála.

„Verím, že po zlepšení situácie využijeme našu modernú šatňu počas rôznych podujatí, ktoré sme počas roka bežne zvykli organizovať. Víziou je pripraviť prvý Palúčanský ples, tento rok nám jeho prípravy zhatila nepriaznivá situácia spojená s bojom proti novému koronavírusu,“ uviedol poslanec za mestskú časť Palúdzka Marek Nemec.

Hlavná sála je po novom kompletne ozvučená a vybavená zosilňovačom, mixážnym pultom, prehrávačom na cédečká, USB kľúče, mikrokarty, ale aj bezdrôtovými mikrofónmi.

Nové technické vybavenie vyžadovalo drobné stavebné úpravy. „Bolo potrebné prepojiť javisko s réžiou, preto sme na balkóne vybudovali vstupné dvere do režijnej kabíny a v sále sme osadili konzoly na upevnenie reproduktorov. Dalo by sa povedať, že vnútorné priestory kultúrneho domu sú už takmer hotové,“ doplnila hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková. Potrebné je podľa nej zrekonštruovať ešte priestor šatní pod javiskom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Liptova

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM