Barbara Dallosová Rôzne Správy

Labyrint na Liptove sa zapísal medzi rekordy: Zaujal aj zahraničných filmárov

Dobrodružstvo vo forme blúdenia v drevenom labyrinte už objavili domáci aj zahraniční turisti. A aj filmový štáb.

Ilustračný obrázok k článku Labyrint na Liptove sa zapísal medzi rekordy: Zaujal aj zahraničných filmárov
Zdroj: slovenskerekordy.sk

Súťaživosť a prekonávanie rekordov je vari v každom z nás. Aj preto pribúdajú nové rekordy – pozoruhodné, zaujímavé i bizarné. Každý rok ich čitateľom prináša Guinnessova kniha rekordov, ktorá je po Biblii najpredávanejšou knihou na svete. Ale aj na Slovensku máme knihu rekordov, ktorej stránky sa rovnako rok čo rok zapĺňajú a rozširujú.

Medzi tohtoročné slovenské rekordy sa zapísal aj jeden z Liptova. Ide o najväčší labyrint v krajine s názvom LIPTOVENTURE pri Liptovskej Mare.

Drevený labyrint zaberá plochu 3000 štvorcových metrov a jeho priemer je 56 metrov, čo je približne šírka futbalového ihriska. Liptovský labyrint je unikátny svojou veľkosťou nielen na Slovensku, ale aj v Európe, a preto informácia o ňom poputuje aj do svetoznámej Guinnessovej knihy rekordov.

Podľa webu slovenskerekor­dy.sk už labyrint zaujal nielen domácich a zahraničných turistov, ale aj filmárov. Slúžil ako kulisa pri vzniku seriálu, ktorého scény tu nakrúcala japonsko-americká spoločnosť. Zaujímavým prvkom je vežička v strede, z ktorej uvidíte ako na dlani celý labyrint, ale aj masív našich veľhôr.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zaujímavosti z Liptova

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM