Správy

Letecká linka z Rigy pomohla i Liptovu: Tamojšie zjazdovky opáčili aj Fíni, Švédi a Kazaši

Nielen vo Vysokých Tatrách, ale aj v susednom Liptove sa prejavilo prevádzkovanie novej leteckej linky medzi lotyšskou Rigou a Popradom počas zimnej sezóny. Zvýšený počet pobaltských turistov pomohol nahradiť očakávaný výpadok tradičných návštevníkov z Ruska a Ukrajiny.

Ilustračný obrázok k článku Letecká linka z Rigy pomohla i Liptovu: Tamojšie zjazdovky opáčili aj Fíni, Švédi a Kazaši
Zdroj: TASR

Riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková spresnila, že vo Vysokých Tatrách a v Liptove zaregistrovali za necelé tri mesiace viac ako 4500 prenocovaní cestujúcich z Rigy. „Veríme, že to je iba začiatok dlhodobého projektu a počty turistov z Pobaltia budú z roka na rok rásť,“ konštatovala.

Výraznejšie by sa to malo podľa Zuzany Fabianovej, hovorkyne spoločnosti Tatry mountain resorts, najväčšieho prevádzkovateľa lyžiarskych stredísk v Tatrách, prejaviť už v budúcej zimnej sezóne. „V plnom prúde sú rokovania s pobaltskými touroperátormi a cestovnými kanceláriami. Takúto spoluprácu treba pripravovať v predstihu,“ zdôraznila.

„Aktuálny nárast prenocovaní hostí z Lotyšska predstavuje takmer 80 %, no v podiele návštevnosti sú stále až na 15. mieste. Navyše, v prevažnej väčšine sú to individuálni cestujúci. Ešte väčšie rezervy sú v prípade Estóncov a Litovčanov,“ dodala Fabianová. Nová letecká linka priviezla do tatranskej oblasti aj viac Fínov, Švédov či Kazachov.

Čítajte tiež:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM