Tomáš Batiz Kultúra

Letné kino v Mikuláši: Na tieto filmy sa môžeme tešiť

Príjemné letné počasie a bohatá filmová pozvánka na nás čaká v priestoroch záhrady Múzea Janka Kráľa. Na aké filmy sa môžme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Letné kino v Mikuláši: Na tieto filmy sa môžeme tešiť
Zdroj: Dnes24.sk

Aj tento rok nebudú v našom meste chýbať prezentácie filmov v priestoroch Múzea Janka Kráľa. Tie odštartujú už o pár dní prvým filmom – Prvý človek. Pre návštevníkom je počas leta pripravených osem filmov.

Ako informuje stránka Múzea Janka Kráľa v Liptovskom Mikukáši, premietanie filmov môže obmedziť iba nežiadúce počasie. Pre prítomných bude pripravený bar s občerstvením, čapované pivo a nealko nápoje.

Program filmov:

  • 3. júla – Film Prvý človek

Pred päťdesiatimi rokmi sa pol miliarda ľudí tlačila pri televízoroch, aby v priamom prenose sledovali pristátie posádky Apolla 11 na Mesiaci. Krátko nato astronaut Neil Armstrong vyslovil slávnu vetu „Je to malý krok pre človeka, obrovský skok pre ľudstvo“

  • 10. júla – Podoba vody

V čase eskalujúcej studenej vojny začiatkom 60. rokov pracuje nemá a osamelá Elisa ako upratovačka v prísne stráženom vládnom laboratóriu, kde jedného dňa objaví nový exemplár, tajomného morského tvora.

  • 17. júla – A je tu zas

Čo keby Hitler v roku 1945 nezomrel, ale len zaspal? A čo keby sa prebudil v 21. storočí? Ako by sa asi tváril a našiel by v našom svete spojencov? Dostal by sa opäť do politiky?

  • 31. júla – Stratili sme Stalina

Hrajú Steve Buscemi, Jeffrey Tambor, Jason Isaacs Piateho marca 1953 umiera muž. Týmto mužom je Jozef Stalin. Po jeho skone vypuká v radoch jeho najbližších totálny zmätok a panika.

  • 7. júla – S láskou Vincent

Diela holandského fuavistu a expresionistu Vincenta Van Gogha patria k tomu najhodnotnejšiemu, čo výtvarné umenie kedy splodilo – nachádzajú sa vo svetových galériách i súkromných zbierkach a ich cena sa ráta v miliónoch.

  • 14. augusta – Bohemiam Rhapsody

Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockovej skupiny Queen, jej hudby a predovšetkým Freddieho Mercuryho, ktorý svojou tvorbou aj životom vzdoroval všetkým stereotypom, vďaka čomu sa stal jedným z najvýznamnejších umelcov svojej doby.

  • 21. augusta – Mesto 44

Poľské hnutia odporu a jeho Zemská armáda začali 1. augusta 1944 ozbrojené povstanie, ktoré malo oslobodiť Varšavu z područia nacistického Nemecka.

  • 28. augusta – Rozpoltený

Kevin unesie tri študentky a uväzní ich u seba v pivnici. Do podzemia za ním chodí aj jeho matka a malý Hedwig, no ani tí mladým ženám nepomôžu.

foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM