Tomáš Batiz Hokej

Liptáci nevyhrali ani so Žilinou: Play off sa čoraz viac vzďaluje

Hokejisti Liptovského Mikuláša privítali na domácom ľade súpera zo Žiliny. Liptáci mali zápas síce dobre rozohratý, ale záver tretej tretiny opäť nezvládli.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci nevyhrali ani so Žilinou: Play off sa čoraz viac vzďaluje
Foto: Tomáš Batiz

Už v 3. minúte sa dobrým streleckým pokusom prezentoval Vybiral, ale ten mieril len tesne vedľa brány Tomeka. Domáci sa do vedenia dostali až v 7. minúte, v ktorej Nádašdi po prihrávke od Stümpela mieril presne. Prvý vážny strelecký pokus na opačnej strane prišiel na konci 9. minúty – Švihálekovu strelu, ale zlikvidoval brankár Durný. Liptáci si vedenie mohli poistiť v závere prvej tretiny, ale Stümpel v úniku brankára Tomeka neprekonal.

Gólová prestrelka

Diváci v Liptovskom Mikuláši boli v úvodných sekundách tretej tretiny svedkami až troch rýchlich gólov. Najskôr po šestnástich sekundách vyrovnal na 1:1 Hruška, o chvíľu poslal domácich opäť do jednogólového vedenia strelou od modrej Mezovský. Žilinskí vlci sa do súpera, ale opäť veľmi rýchlo “zahryzli” a vyrovnali, keď gól Konečného vyhnal Durného z brány. V 23. minúte podpísal efektivitu domácich obrancov Stehlík, ktorý spomedzi kruhov nedal šancu žilinskému brankárovi. Hostia dlho neťahali za kratší koniec a v 36. minúte, po tom čo sa v 36. minúte podarilo vyrovnať Stupkovi. Žilinčania sa po prvýkrát v zápase dostali do vedenia až v závere druhej tretiny, keď Konečný presnou strelou k pravej tyči nedal šancu Nagymu v mikulášskej brá­ne.

Opäť nezvládnutý záver

V úvode tretej tretiny bolo na oboch stranách veľa nepresností. V 47. minúte pohrozil strelou Hovorka, ale Nagyho lapačka bola na mieste. V 49. minúte sa domácim skoro podarilo vyrovnať, keď vo vlastnom oslabení unikol obrane Uram, ale Tomek v žilinskej bráne potvrdil svoje kvality. V 52. minúte sa Liptáci dočkali – Nádašdi si tvrdou strelou od modrej pripísal druhý gól v zápase. Už keď to vyzeralo, že body v Liptovskom Mikuláši sa budú deliť, prišiel žilinský úder v podobe Juríka, ktorý aj s dávkou šťastia zaistil pre svoj tím plný bodový zisk.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – MsHK Žilina 4:5 (1:0, 2:4, 1:1)

  • Góly a asistencie: 7. Nádašdi (Stümpel, Kriška), 21. Mezovský (Kriška, M. Sukeľ), 23. Stehlík (Laco, Vybíral), 52. Nádašdi (Kriška, Uram) – 21. Hruška (Húževka, Hovorka), 22. Konečný (Holovič), 36. Stupka (Konečný, Holovič), 40. Konečný (Brejčák, Stupka), 55. Jurík
  • MHK 32 Liptovský Mikuláš: Durný – Bagin, Stehlík, Nádašdi, Mezovský, Burzala, Šiška, Kadlubiak, Moravčík – Vybíral, Stümpel, Laco – Kriška, M. Sukeľ, Uram – Števuliak, Langhammer, J. Sukeľ – Lištiak, Ro. Huna, Ri. Huna
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM